Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Estades d'alumnes i professors de l'Institut Joan Brudieu de la Seu a Polònia i Eslovàquia

Estades d'alumnes i professors de l'Institut Joan Brudieu de la Seu a Polònia i Eslovàquia

Els intercanvis s'emmarquen en el programa Erasmus +. El centre urgellenc ha fet una valoració molt positiva de l'experiència
19/12/2019 20:30

Durant la setmana de l’1 al 7 de desembre, dos professors de cicles formatius de l'Institut Joan Brudieu, Tomàs Bigordà i Maria Angrill, i dues professores d’anglès d’Educació Secundària i Batxillerat, Magda Ribera i Elena Ripoll, així com cinc alumnes de cicles formatius (Aroa Crespo, Lorena, Josep Maench, Lucas i Pau Dols), juntament amb un grup de 6 alumnes de 4t ESO (Aaron Casal, Àgueda Graell, Alba Simona, Aleix Godinho, Gerard Gascón i Jana Raya) han viatjat a Varsòvia (Polònia) i Levice (Eslovàquia), respectivament, per participar en dos projectes ERASMUS+ subvencionats per la Comissió Europea. El primer s’anomena European Job Shadowing i va dirigit a l’alumnat de cicles formatius de Grau Mitjà. El segon projecte, Citius Altius Fortius, s’adreça a  l’alumnat de 3r i 4t d’ESO amb una durada de dos cursos acadèmics.

Durant aquests cinc dies professorat de l’Institut Joan Brudieu s’ha reunit amb docents de centres educatius de França, Itàlia, Hongria, Turquia i Polònia. També professors del seminari d’anglès de secundària i batxillerat han parlat amb professorat d’Eslovàquia, Noruega, Turquia, Bulgària i Croàcia. L’alumnat, al mateix temps, ha conviscut amb famílies poloneses i eslovaques i ha realitzat tota mena d’activitats lúdico-esportives dins i fora dels instituts.

Els professors també han compartit bones pràctiques educatives entre diferents països i sistemes educatius plurals, i prenent decisions sobre el camí que ha de prendre el projecte, sobretot en els diferents àmbits de l’ocupabilitat en el mercat de treball i l’abandonament escolar prematur, temàtica clau en el projecte European Job Shadowing.

La valoració de les dues estades ha estat molt positiva tant per a l’alumnat com per al professorat. "Ha estat una experiència molt enriquidora tant a nivell acadèmic com personal i cultural i, a la vegada, ha permès que tots els participants hagin pogut realitzar una immersió lingüística en anglès que, de ben segur, ajudarà a millorar i perfeccionar el seu nivell en aquesta llengua", s'ha indicat des de l'Institut.

Les estades a Varsòvia i Levice ha finalitzat, però els dos projectes encara estan en marxa. El centre agraeix als coordinadors i les famílies poloneses i eslovaques "la seva bona i amable acollida". La propera destinació serà a França i Noruega, a finals de març.

 

 

  • Estada a Eslovàquia (Foto: Institut Joan Brudieu)
  • Estada a Polònia (Foto: INS Joan Brudieu)