Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Estudiants de l'Institut Joan Brudieu publiquen un vídeo amb el lema 'Ni una més'

Estudiants de l'Institut Joan Brudieu publiquen un vídeo amb el lema 'Ni una més'

La producció forma part d'un treball de recerca dedicat a la violència de gènere. S'hi recorda les dades de dones assassinades o agredides al 2018 a Catalunya i els casos de mutilacions genitals o matrimonis forçats
Fragment del vídeo 'Ni una més' elaborat per estudiants de l'Institut Joan Brudieu
07/01/2019 09:10

Un grup d'estudiants de l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell han publicat a la plataforma YouTube un vídeo amb el qual se sumen a la campanya 'Ni una més' per l'eradicació de la violència masclista.

El treball audiovisual, d'una durada d'un minut i mig i gravat en diverses localitzacions de la capital urgellenca i del seu entorn, s'engloba en la part pràctica d'un treball de recerca que aquestes alumnes de segon de Batxillerat han dedicat a la violència de gènere. Hi apareixen tant elles mateixes com persones que hi han volgut col·laborar amb breus aparicions. Segons explica al resum del vídeo una de les estudiants, Laia Majoral, hi volen "reflectir que la violència masclista té culpables amb noms i cognoms i còmplices que ho legitimen" i que "falten motius, i sobren víctimes i assassinades".

Així, entre d'altres dades, al treball es fa referència al fet que, de gener a octubre de 2018, a Catalunya s'havia registrat més de 9.700 casos de violència en l'àmbit de la parella, 2.590 en l'àmbit familiar, 1.519 en l'àmbit social o comunitari, 12 víctimes de mutilació genital femenina, 9 matrimonis forçats i 6 dones assassinades per motivació de gènere.

El vídeo formarà part del treball que es presentarà públicament, tal com és habitual, dins de la jornada d'avaluació de treballs que es fa cada any a les aules de l'Institut Joan Brudieu, i en la qual se sol presentar recerques sobre temes molt diversos, tant de caire general com local.