Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Estudiants xinesos visiten la Seu d'Urgell en el marc d'un intercanvi internacional

Estudiants xinesos visiten la Seu d'Urgell en el marc d'un intercanvi internacional

La seixantena de joves, provinents de Lishui, han conegut el conjunt catedralici acompanyats de l'arquebisbe Joan-Enric Vives. L'estada té el suport del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Ciències de Catalunya
Visita d'estudiants de Lishui (Xina) a la Seu
18/07/2017 14:20

Un grup de 62 estudiants xinesos han descobert aquest dilluns el centre històric de la Seu d'Urgell, en el marc d'un intercanvi internacional amb joves catalans. Els convidats provenen de la ciutat de Lishui (província de Zhejiang), a l'est de la Xina, i fan una estada a Barcelona que es va iniciar el passat dia 10 i que finalitza aquest dimecres.

Els participants han dut a terme una experiència de coneixement mutu amb 62 estudiants d'instituts catalans, que al seu torn també han tingut l'oportunitat de conèixer la Xina. Per completar el projecte, aquests dies han acompanyat els joves xinesos perquè coneguin Catalunya. La visita a la Seu és una de les poques que tenien programades fora de Barcelona, juntament amb Montserrat i la Colònia Güell, amb l'objectiu que també coneguin l'interior del país. Així, van passar per la Catedral, l'Espai Ermengol i el Parc Olímpic del Segre. Al centre històric, a més a més, van ser rebuts per l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, que els va donar a conèixer personalment el conjunt catedralici acompanyat de Yuan Xi, que els va fer d'intèrpret en català i xinès durant la visita.

Aquests dies, el grup també ha conegut indrets emblemàtics de Barcelona com ara el Palau Robert, l'Anella Olímpica, el MNAC, el CaixaFòrum, la Rambla i el passeig de Gràcia. També han fet un taller amb els Castellers de Sarrià per conèixer una de les tradicions catalanes més universals.

Els estudiants catalans que han participat en l'intercanvi provenen dels instituts Frederic Mistral, Sant Quirze del Vallès, Europa, Llor, Thau, IPSI, Joan Pelegrí i Sant Gregori i de la Institució Cultural del CIC. També hi participen l'Europea School of Barcelona i la Fundació Collserola. L'organització és a càrrec de l'Ajuntament de Lishui, l'empresa Qimeng i el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya.