Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Notícies / Excel·lent valoració de l'Andorra Ultra Trail Vallnord

Excel·lent valoració de l'Andorra Ultra Trail Vallnord

La novena edició de la prova es tanca amb rècord de països representats. Diumenge es va celebrar la festa del Solidaritrail i els atletes de les cinc proves van creuar la meta
Andorra Ultra Trail Vallnord (Foto: AUTV/Stephane Salerno)
11/07/2017 14:27

L'Andorra Ultra Trail Vallnord ha tancat aquest diumenge cinc dies de competició. La novena edició de la prova ha estat marcada per l'estrena d'Eufòria, la nova aventura de 233 kilòmetres i 20.000 metres de desnivell positiu. L'organització n'ha fet una valoració molt positiva, i ha remarcat l'èxit organitzatiu i d'impacte econòmic, a més de l'àmbit mediàtic tant a la xarxa com als mitjans de comunicació.

Dimecres un total de 90 parelles van acceptar el repte de recórrer els paratges més indòmits de les muntanyes andorranes sense marcatge, seguint estrictament el track de la ruta facilitat per l'organització i amb un GPS, que permetia a la sala de control saber en tot moment la seva localització exacta. El francès Nahuel Passerat i l'espanyol Julián Morcillo van inscriure el seu nom en el palmarès d'Eufòria, després de creuar la meta amb un temps de 68 hores i 49 minuts. La parella franco-espanyola va viure un emocionant frec a frec amb el duet txec format per Filip Silar i Pavel Paloncy.

A la cursa hi van prendre part 52 equips de 2 o 3 persones -un total de 122 corredors-, dels quals van finalitzar un 57 per cent.

Ronda dels Cims

D'altra banda, Ordino va acollir diumenge fins ben entrada la nit els corredors que van afrontar els 170 quilòmetres i 13.500 metres de desnivell positiu de la Ronda dels Cims, prova reina de l’esdeveniment. 400 atletes van acceptar el repte de recórrer la dura prova que recorre els cims andorrans. El francès Antoine Guillon va guanyar, seguit de Pep Ballester i Yannick Gourdon.

En categoria femenina, Lisa Borzani es va imposar un any més. Per darrere seu, la japonesa Kaori Niwa  feia una cursa molt regular per acabar segona, davant de la italiana Marina Plavan. En total van finalitzar la prova un 46 per cent dels participants.

Mític i Celestrail

Els primers corredors del Mític (112km i 9.700 m D+) van creuar la meta durant la tarda de dissabte. El primer en fer-ho va ser en Sebas Sánchez, seguit de Vicente Parra i Sergio Luis Tejero. En categoria femenina, la victòria va ser per l'andorrana Aida Fornieles, que es torna a pujar al calaix més alt del podi d'una prova de l'Andorra Ultra Trail Vallnord després de la victòria aconseguida l'any passat al Celestrail. Dels 415 que van sortir el dissabte sota la llum de la lluna plena, van creuar la meta 212.

Els corredors del Celestrail van tenir fins diumenge per completar el seu repte. En la clàssica 50 milles andorrana, de 5.000 m D+, la victòria va ser pel portuguès Armando Teixeira i l'espanyola Marta Escudero. La Marató dels Cims (42,5 kilòmetres), prova corresponent a la Copa Andorrana de Curses de Muntanya, se la va endur Roberto García en un interessant duel amb Pol Bertran, mentre que en categoria femenina Queralt Riba va marcar un ritme diabòlic que li va permetre marcar un nou rècord de la prova. El Celestrail el van acabar un 70% de 410 atletes, mentre que dels 617 corredors de la Marató van alçar els braços a meta 578.

Cal destacar el bon paper dels participants andorrans. A banda de la victòria d'Aida Fornieles al Mític i de Queralt Riba a la Marató dels Cims, també van fer un magnífic paper a Eufòria en Julio Rodrigues i Cecili Núñez, que van acabar en novena posició i van creuar la meta amb un temps de 92 hores i 2 minuts. Per la seva part, la també andorrana Sabrina Solana va brillar amb un segon lloc al Mític, mentre que Pere Riba, el germà de la Queralt, va acabar quart a la Marató.

Una edició global

Corredors de 49 països han participat en alguna de les cinc proves. Entre ells alguns de regions amb poca tradició de trail running com Paraguai o Panamà. Aquest any, a banda dels andorrans, francesos i espanyols, destaca la presència dels portuguesos, amb més de 70 corredors inscrits, i els japonesos, que han fet més latent que mai la seva presència a Andorra.

Els voluntaris

Més de 425 persones s’han bolcat per oferir la millor atenció a tots els participants durant l'Andorra Ultra Trail Vallnord. A més, la prova ha comptat amb més de 70 professionals entre metges, personal d’emergència, podòlegs i fisioterapeutes, repartits en els diferents avituallaments.

La cursa en directe

Una de les grans novetats d'aquesta edició ha estat l'emissió de dos resums audiovisuals diaris amb el més destacat del dia. Aquest contingut s'ha emès cada dia a les 14.00 hores i a les 20.30 hores, tant a través de la pàgina web, com del compte de Facebook. S'han immortalitzat les sortides de cada cursa, els punts més destacats del recorregut, curiositats de l'esdeveniment i les classificacions actualitzades. Tot això, perquè els incondicionals de l'esdeveniment no perdessin detall del que passava.

Durant els cinc dies de competició s’ha fet un seguiment en viu a través de Twitter, Facebook i Instagram, des d’on s’ha pogut veure en directe l’evolució de les curses i s’han explicat algunes de les moltes històries singulars de l’esdeveniment. Una prova més de la força de l’esdeveniment a les xarxes són les xifres d’abast a Facebook. En l'última setmana, s’ha impactat prop d’un milió i mig de persones. Entre els vídeos de resum i els directes, s'han registrat prop d’un milió de visualitzacions, xifres que demostren que l'esdeveniment cada cop desperta més interès a la xarxa.