Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Èxit de la primera subhasta en línia de sementals de la vaca Bruna dels Pirineus

Èxit de la primera subhasta en línia de sementals de la vaca Bruna dels Pirineus

L'acte, a través de WhatsApp, va comptar amb la participació de 43 ramaders. En total es van vendre sis vedells, un d'ells a un preu de 3.950 euros
Un dels vedells venuts a la subhasta (Foto: FEBRUPI)
06/05/2020 16:55

La primera subhasta en línia de sementals de la vaca Bruna dels Pirineus ha estat un èxit comercial i de participació. En total s'han venut aquest dimarts sis vedells a través de la plataforma de missatgeria WhatsApp.

La Federació de la Vaca Bruna del Pirineu (FEBRUPI) ha fet un balanç molt positiu del nou sistema de subhasta, que s'ha triat per evitar contagis de la COVID-19. "Els dubtes es van esvair en veure l'interès i l'èxit de compra per part dels 43 ramaders que hi van participar", indica l'entitat. Així mateix, la FEBRUPI ressalta que els participants van agrair la iniciativa, que es va perllongar durant una hora, tot i trobar-se a faltar "el contacte social".

La subhasta constava de 12 vedells de la 29a sèrie d'avaluació del Centre de Testatge de Bellestar, procedents de diferents ramaderies del Berguedà, el Ripollès, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, amb un preu mínim de sortida de 1.300 euros. Prèviament s'havia enviat als ramaders, a través del correu electrònic i de missatgeria mòbil, un dossier amb fotografies i vídeo dels animals.

Les puges de compra van ser força renyides, i una d'elles va acabar amb l'adquisició d'un semental de Casa Mestre Pere del Pallars Jussà en 3.950 euros. L'adjudicació es va fer a l'explotació Casa Bantlle de Malpas, de l'Alta Ribagorça. El resultat final va ser semblant al d'anteriors subhastes presencials.

Opció de futur

La FEBRUPI es planteja de cara futur obrir també la via telemàtica a més de la presencial per a les subhastes i d’altres activitats. També especifica que l'aplicació de WhatsApp es va considerar que seria la més adient "per la cobertura mòbil a tot el territori i per la facilitat d'ús per a tots els participants".