Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Èxit de participació a la Seu en un curs d'introducció a l'ornitologia

Èxit de participació a la Seu en un curs d'introducció a l'ornitologia

Un total de 22 persones coneixen, a través de sessions pràctiques i teòriques, les diferents espècies d’ocells que es poden veure a la nostra ciutat
Curs d'ornitologia a la Seu (Foto: Ajuntament de la Seu)
08/11/2016 13:10

Aquest cap de setmana passat ha començat a la Seu d'Urgell un curs d’introducció a l’ornitologia organitzat per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament urgellenc. L'activitat ha comptat amb un gran èxit de participació, amb la inscripció de 22 persones, una xifra que sobrepassa les places que s’oferien inicialment.

El curs té una durada de 16 hores i tindrà lloc durant dos caps de setmana consecutius. Els participants han assistit ja a una sessió teòrica realitzada dissabte a la tarda, impartit per Abel Julien, ornitòleg expert de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO). Diumenge al matí, els alumnes van fer una sortida de camp per tal de posar en pràctica les tècniques de reconeixement d’ocells. La classe pràctica es va realitzar als dos parcs fluvials de la ciutat: el Parc del Valira i el Parc del Segre.

De moment, els assistents al curs han pogut observar unes 25 espècies d’ocells diferents, d’entre les quals destaquen la mallerenga blava, la mallerenga carbonera, pica-soques blaus, el milà reial, l'ànec coll verd, el bernat pescaire o el blauet. La jornada també va permetre observar alguns esquirols al Parc del Valira. Aquesta sortida va ser conduïda per Jordi Dalmau, ornitòleg expert d’Aubèrria.

Apropar la natura a la ciutadania

El curs finalitzarà el pròxim cap de setmana, 12 i 13 de novembre, amb una altra sessió teòrica i una altra sortida pràctica. La classe al medi natural es realitzarà al camí de Benavarre, punt on actualment s’hi fa el Seguiment d’Ocells Comuns (SOC), en el marc del pla de seguiment de bioindicadors que realitza anualment l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Aquest estudi controla l’estat de conservació dels principals hàbitats i grups faunístics i botànics del municipi al llarg dels anys, acció prioritària de l’Agenda 21 Local.

L’objectiu del curs d'ornitologia és "apropar la natura a la ciutadania mitjançant l’observació i coneixement de les diferents espècies d’ocells que es poden observar a la ciutat". Des de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Seu s'afirma que “és important saber que tenim la natura a dins de la ciutat, a dins de casa nostra, i és molt important que la coneguem i que la protegim”.