Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Èxit a la Seu del taller de musicoteràpia per a gent gran

Èxit a la Seu del taller de musicoteràpia per a gent gran

L’activitat compta amb 30 participants, que prenen part en un total de 8 sessions conduïdes per la musicoterapeuta Pilar Planavila
Taller de musicoteràpia per a gent gran de la Seu
29/11/2019 14:25

Un total de 30 persones -totes elles dones- participen en el taller de musicoteràpia organitzat per la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. La iniciativa, que consta de 8 sessions, es porta a terme cada divendres fins al 10 de gener a l’Escola Municipal de Música de la Seu. Les sessions les condueix la musicoterapeuta Pilar Planavila.

La regidora de Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu, Marian Lamolla, explica que es va decidir organitzar el taller després de l’èxit que va obtenir el tastet de musicoteràpia que es va fer dins la programació de la Festa de la Gent Gran d’enguany.

De cara a l’any vinent s’està plantejant organitzar una nova proposta que es desenvolupi durant tot el curs. “Aquesta és una petició que ens han fet arribar les participants, perquè en surten molt contentes”, afegeix Lamolla.

El taller

El taller de musicoteràpia té com a objectius fomentar l’autoestima i el benestar a través d’un treball motriu, tot activant el cos i la ment. Pilar Planavila afirma que les participants en fan una valoració molt bona: “Quan s’acaba cada sessió mostren la seva satisfacció, sortint més actives i positives”.

Cada sessió de musicoteràpia té una durada d’una hora, que es divideix en tres parts. En la primera part es fa un escalfament motriu i de veu; en la segona, s’incorporen instruments de percussió i s’interactua amb la musicoterapeuta a través de dinàmiques de moviment amb els mateixos instruments; i en la tercera part, que tanca la sessió, es realitzen danses per tal que els participants s’interrelacionin.