Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Exposició a l'Aparador contra les mines antipersones

Exposició a l'Aparador contra les mines antipersones

L'objectiu de la mostra és sensibilitzar dels danys irreparables en habitants de zones en conflicte Mercè Rius proposa un conjunt de ceràmica realitzada al forn i cuita a alta temperatura  
Aparador - Mercè Rius
28/10/2009 11:38

L'espai l'Aparador de la plaça del Carme de la Seu d'Urgell inaugura aquest divendres l'exposició de ceràmiques de Mercè Rius "Un món lliure de mines?". L'objectiu de la mostra és el de sensibilitzar dels danys irreparables que encara avui dia estan fent les mines antipersones als habitants del tercer món de zones en conflicte.

L'exposició és una instal.lació al.legòrica a les mines antipersones realitzades per la ceramista, conjuntament amb un escrit elaborat expressament per Jesús Mestre Godes. Es complementa amb un conjunt de l'obra de Rius realitzada al torn, la seva tècnica habitual, i cuita a alta temperatura.

Rius viu i treballa a Gelida (Alt Penedès) i té taller propi. Es va especialitzar en la ceràmica cuita realitzada en gres refractari i porcellana. Ha participat en nombroses exposicions individuals i col.lectives. Des de l’any 2006 també impulsa un projecte de promoció del Comerç Just a través de la seva botiga-taller “Caolí” al centre de Gelida.

Per la seva banda, Jesús Mestre i Godes (Barcelona) s’ha definit com a escriptor d’història i el seu interès principal s’ha centrat en l’estudi de les relacions entre l’Església i la societat civil. Entre els seus llibres, publicats tots per edicions 62 cal destacar Els càtars, Els templers, Breu història de Catalunya, Els primers cristians, El compromís de Casp, La fi de la Cristiandat i la novel•la El Poder i la dignitat.