Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Exposició 'Genderpoo', de Coco Riot, a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell

Exposició 'Genderpoo', de Coco Riot, a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell

La mostra, que es podrà visitar fins al 29 de juny, és una instal·lació interactiva que qüestiona els estàndards socials de ‘normalitat’ i vol visibilitzar dinàmiques d’exclusió i opressió
Cartell de l'exposició 'Genderpoo'
14/06/2018 17:20

La Biblioteca Sant Agustí acull fins al pròxim 29 de juny l’exposició "Genderpoo", obra de l’artista Coco Riot. La mostra és una instal·lació interactiva que utilitza icones similars a les dels lavabos per qüestionar els estàndards socials de ‘normalitat’ i, alhora, visibilitzar dinàmiques d’exclusió i opressió.

La proposta, que ja va ser exhibida en l'11è Congrés de Convivència a la Ciutat", es presenta com un projecte visual i participatiu, per convidar a pensar "qui som i quin lloc ocupem a la societat".

Aquesta és la primera activitat que organitzen conjuntament el col·lectiu Iris, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, l’associació Colors de Ponent, l’associació Antisida de Lleida i el SAI Alt Urgell, amb col·laboració de la biblioteca urgellenca.

Taller sobre la performativitat del gènere

Com activitat complementària a la mostra, el divendres 22 de juny, a les set de la tarda, a la mateixa Biblioteca Sant Agustí, tindrà lloc el taller ‘La performativitat del gènere’, a càrrec d’Abel Huete, de l’associació Colors de Ponent. En aquest taller es reflexionarà sobre el gènere i sobre el cos com a escenari de representació i rebel·lió, a través de qüestions com el mite del “cos equivocat”, “una dona atrapada en un cos d’home”, apuntar-nos al gimnàs cada 1 de gener i Conchita Wurst, qüestions aparentment inconnexes.

Col·lectiu Iris

Iris és un grup de joves de l'Alt Urgell que ha nascut amb l'objectiu de visibilitzar el col·lectiu LGTBIQ a la comarca i sensibilitzar la població al voltant de la diversitat sexual i de gènere.

El grup rep l’acompanyament regular de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, així com l’assessorament de l’associació Colors de Ponent i de l’espai de salut sexual que ofereix l’associació Antisida de Lleida. També té el suport del nou SAI de la comarca.