Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Famílies de la Vall de Boí segueixen sense portar els fills a escola per la presència d'un docent considerat conflictiu

Famílies de la Vall de Boí segueixen sense portar els fills a escola per la presència d'un docent considerat conflictiu

Els pares i mares mantenen des de l'inici del trimestre la protesta, que ja van fer també el setembre passat. Demanen que Educació assigni un altre mestre a aquest centre educatiu
L'Escola de la Vall de Boí, a l'inici del curs (ACN / arxiu)
25/01/2021 12:26

Els pares i mares d'alumnes de l'Escola de la Vall de Boí, a Barruera, segueixen sense portar els seus fills a escola com a senyal de protesta per la reincorporació, a l'inici d'aquest trimestre, d'un docent amb el qual estan en desacord perquè el consideren conflictiu. En total són 25 alumnes de P3, P4 i P5.

La protesta va començar el passat dia 11 de gener i, per tant, ja fa dues setmanes que l'escola està pràcticament buida. Les famílies confien que aquesta setmana es pugui desencallar el conflicte, després que el Departament d'Educació ha obert una mediació amb el centre i amb institucions locals per intentar arribar a un acord. Tot i això, a la reunió que hi va haver dijous passat amb els inspectors educatius no es va arribar a cap acord.

Els pares i mares ja van demanar al setembre la substitució del professor per "falta de confiança" i "problemes de convivència". Llavors, el mestre es va agafar la baixa al cap de dos dies i això va permetre iniciar les classes, amb dos dies de retard. Ara s'han posat en contacte amb les AMPA d'altres centres escolars on aquest docent hi ha generat problemes, per trobar més suports a la seva demanda. Tots ells reivindicaran els propers dies una solució definitiva.

A l'inici del curs, les famílies de la Vall de Boí ja van demanat a Educació que canviés el professor, però el Departament només va oferir la contractació d'un supervisor. El conflicte es remunta al curs 2013-2014, quan segons l'AMPA el mestre va protagonitzar diversos conflictes amb els alumnes. A més a més, els anys següents també es va denunciar el caràcter conflictiu d'aquest professional a d'altres centres de l'Alt Pirineu als quals va estar destinat, com ara els de Sort, la Vall Fosca i Tremp. L'any 2017, Educació el va expulsar de la borsa d'interins, però la sanció tenia una durada de dos anys i ara ja torna a formar-ne part.