Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Fernando Blanco declara que els diners de les donacions els destinaven a tractaments a l'estranger

Fernando Blanco declara que els diners de les donacions els destinaven a tractaments a l'estranger

En el primer dia del judici per estafa, ha dit que no intentava fugir a França quan el van detenir. Marga Garau nega que exageressin la malaltia de la seva filla per recaptar més diners
Fernando Blanco i Marga Garau, durant el judici a l'Audiència de Lleida (Foto: ACN)
02/10/2018 18:55

En el primer dia del judici pel 'cas Nadia', Fernando Blanco ha negat les acusacions expressades pel fiscal durant la instrucció judicial. Aquest dimarts, a l'Audiència de Lleida, el pare de la menor ha assegurat que tots els diners recaptats a través de donacions es van gastar en tractaments per a la seva filla en clíniques de fora de l'Estat espanyol, en països com ara a França i els Estats Units. En canvi, la fiscalia creu de tots els diners recaptats acreditats, 1,1 milions d'euros, només 2.700 s'haurien destinat a despeses mèdiques de la filla.

Quan els acusats van ser detinguts i els seus comptes intervinguts, tenien 313.000 euros, per la qual cosa els diners desviats superarien els 792.000 euros, segons el ministeri públic. Blanco, que ha declarat durant més de dues hores, ha insistit que la malaltia de la seva filla comporta risc per a la seva vida i que així li han assegurat tots els metges als quals ho ha consultat. L'acusat ha negat tenir la voluntat d'enganyar ningú i ha dit que "sempre" ha explicat "totes les dades científiques" que li donaven. També ha negat que volgués fugir a França en el moment en què va ser detingut, el novembre de 2016 en un control viari a Puigcerdà. Ha adduït que anava "moltes vegades a Tolosa a visitar un amic", com també que molt sovint es rapa el cabell, en referència a l'aspecte que tenia quan va ser arrestat.

De la seva part, Marga Garau ha dit que ella no portava els comptes de l'associació creada per recaptar fons i que confiava en Fernando. Segons informa l'ACN, també ha negat que exageressin la malaltia rara que té la seva filla.

En aquest sentit, Fernando Blanco ha desvinculat la seva dona de totes les acusacions i ha declarat que era només ell qui s'encarregava de gestionar els diners, qui decidia els serveis mèdics que rebia la seva filla i on es feien els tractaments. També era ell qui gestionava les intervencions als mitjans de comunicació. Blanco ha dit que ella bàsicament s'encarregava de cuidar la Nadia, que ara té 13 anys i viu a Mallorca custodiada per la seva tieta.