Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Xavier Antich presenta a la Seu 'La voluntat de comprendre. Filosofia en minúscula'

Xavier Antich presenta a la Seu 'La voluntat de comprendre. Filosofia en minúscula'

El filòsof urgellenc, que al llibre recopila 96 articles publicats al diari 'Ara', serà introduït per Albert Batalla, Albert Villaró i Txell Sota. L'acte és avui dimarts a les 8 del vespre a la Sala de la Immaculada
Xavier Antich
23/08/2016 10:55

Xavier Antich presentarà aquest dimarts a la Seu el seu nou llibre, La voluntat de comprendre. Filosofia en minúscula. L'acte, organitzat per Arcàdia Editorial, és previst a les 8 del vespre a la Sala de la Immaculada, al complex cultural de Les Monges. A banda de l'autor, també hi intervindran l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, l'escriptor Albert Villaró i la cantant Txell Sota.

En aquest llibre, el filòsof i professor urgellenc recopila 96 articles que ha anat publicant cada diumenge al diaria Ara durant dos anys, sota l’epígraf Idees de reüll. Als articles, Antich interpel·la el lector, l’intenta seduir perquè faci un pas més enllà i es qüestioni el món on viu. Ho fa citant pensadors clàssics, escriptors i artistes però també recordant els herois anònims i les tragèdies que esquitxen l’actualitat i el passat. Antich diu al pròleg del llibre que darrere de cada article hi ha moltes hores de reflexió i que hi aborda "qüestions que ultrapassen la urgència informativa”.

Biografia

Xavier Antich i Valero, nascut a la Seu d'Urgell l'any 1962, és professor d'Estètica a la Universitat de Girona i també imparteix classes a ESADE. A més a més, des del 2011 és president de la Fundació Tàpies i membre del Consell de Cultura de la Ciutat de Barcelona. El 1985, amb 23 anys, va ser reconegut amb el Premi Extraordinari de Llicenciatura de la UB, per la seva tesi doctoral sobre la Metafísica d'Aristòtil. Va ser professor de Filosofia en els Instituts Joan Maragall (Barcelona) i Mercè Rodoreda (l'Hospitalet de Llobregat). També ha estat professor convidat a la  Universitat d'Stanford i la Universitat Catòlica de Lisboa, a més a més de director del Màster en Comunicació i Crítica d'Art de la UdG i del Programa d'Estudis Independents del Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

Ha escrit diversos llibres, com Introducción a la metafísica de Aristóteles. El problema del objeto en la Filosofía primera (1990), El rostre de l'altre. Passeig filosòfic per l'obra d'Emmanuel Lévinas, que va guanyar el Premi Joan Fuster d'Assaig; i La doctrina del ser en Aristóteles. Lectura del libro Z de los Metafísicos (1997). Ha estat l'editor del recull de textos d'Antoni Tàpies En blanc i negre. Assaigs i del volum col·lectiu De animales y monstruos (MACBA, 2011), i ha traduït diversos filòsofs contemporanis.

Ha escrit en diaris com Avui, El País i La Vanguardia, rotatiu del qual va ser director el seu germà José Antich. Des de 2014 escriu setmanalment a l'Ara. Va col·laborar en els programes radiofònics Àgora, El Cafè de la República i L'oracle, de Catalunya Ràdio. I ha participat en els programes de Televisió de Catalunya L'hora del lector i Amb filosofia.