Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Muntanya d'Alinyà organitza el seu primer festival de senderisme

La Muntanya d'Alinyà organitza el seu primer festival de senderisme

La proposta 'Alinyà, muntanya de camins' es durà a terme del 7 al 9 de juliol i inclou un seguit d'activitats vinculades a la natura i l'excursionisme. Les inscripcions són obertes
'Alinyà, muntanya de camins'
03/07/2017 18:40

Coincidint amb la celebració de Sant Ot, patró de la Seu d'Urgell, s'organitzarà del 7 al 9 de juliol a la Muntanya d’Alinyà la primera edició del festival de senderisme 'Alinyà, muntanya de camins', un seguit d’activitats relacionades amb els camins, la natura i l’excursionisme.

El programa s’emmarca en la 2a edició dels Festivals de Senderisme als Pirineus, coordinats per l’IDAPA. Cal destacar que enguany s'oferten sis esdeveniments d'aquest tipus durant l'estiu al conjunt de comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran, essent el de la Muntanya d’Alinyà l’únic de l’Alt Urgell. 

La proposta compta amb la implicació de la Fundació Catalunya-La Pedrera, a més de la col·laboració de l’Ajuntament de Fígols i Alinyà i Creu Roja.

Nou itinerari, llibres i sortida per veure els voltors

Divendres 7 de juliol, a les 8 del matí començarà la inauguració del 15è itinerari de la vall: la roca de la Pena. Es tracta d’un circuit de 10 quilòmetres de longitud i 860 metres de desnivell que, de manera circular, permet pujar des d’Alinyà fins al cim de la roca de la Pena, la muntanya més emblemàtica de la vall. És un recorregut molt exigent, apte només per a persones avesades a caminar. En acabar l’excursió s’oferirà un refrigeri per a tots els participants. La inscripció té un preu de 10 euros. 

L’endemà dissabte, 8 de juliol, hi haurà activitats matí i tarda. A les 10.00 hores començarà una nova sessió de 'Menjant amb voltors', la sortida a peu que cada setmana s’organitza per anar a observar com s’alimenten voltors, aufranys i trencalossos. Amb motiu del festival es farà un descompte del 50 per cent del preu habitual de l’entrada.

D'altra banda, a partir de les 17.00 hores es presentaran 3 llibres a la Rectoria, el centre de visitants i agrobotiga de la Muntanya d’Alinyà. Es tracta de "Guia de rapinyaires de Catalunya", "La gran volta a la Cerdanya" i "La recuperació de camins tradicionals". L'acte comptarà amb la presència dels seus autors: Fran Trabalon, Eduard Jornet i Jordi Tutusaus. Entremig de les presentacions s’oferirà un tastet de productes agroalimentaris de proximitat.

Camí de l'Aiguaneix

El darrer dia, diumenge 9 de juliol, es clourà el festival amb una nova excursió inaugural. En aquest cas per donar a conèixer les novetats implementades al camí de l’Aiguaneix. Aquest és un dels recorreguts més transitats de la Muntanya d’Alinyà per la seva longitud (2,4 km), poc desnivell (177 m) i bellesa de la font de l’Aiguaneix. Amb motiu del festival, aquest camí s’ha equipat amb cartells interpretatius, s’hi ha construït un mirador i s’ha reobert una part del traçat original per tal que sigui un itinerari circular. L'excursió és de franc.

Totes les activitats seran conduïdes pels tècnics gestors de l’espai natural de la Muntanya d’Alinyà. Per prendre-hi part cal inscriure's prèviament trucant al 608 055 666 o bé escrivint al correu electrònic