Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / FGC dóna instruccions a tots els seus treballadors d'estacions d'esquí perquè es quedin a casa

FGC dóna instruccions a tots els seus treballadors d'estacions d'esquí perquè es quedin a casa

L'empresa pública confirma que els complexos que gestiona ja no tornaran a obrir pel que resta de temporada. Els empleats d'Espot i Port Ainé havien denunciat aquest dilluns l'absència de mesures per evitar la propagació de la COVID-19
Entrada a Port Ainé, amb el rètol d'estació tancada (Foto: ACN)
17/03/2020 10:35

La direcció de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha donat la instrucció a tots els treballadors de les seves estacions de muntanya que es quedin a casa. Els únics que es mantindran actius són els treballadors de guàrdia.

Aquesta comunicació arriba després que el centenar de treballadors d'Espot i Port Ainé han plantat l'empresa i han tornat cap a casa després de comprovar que a les explotacions no es podia garantir cap mesura de seguretat establerta com a obligatòria per frenar el coronavirus.

Paral·lelament, FGC ha confirmat que ja no tornarà a obrir, pel que fa a aquesta temporada d‘esquí, les estacions que gestiona (La Molina, Espot, Port Ainé, Vallter 2000, Vall de Núria). Divendres passat, quan es va anunciar el tancament provisional de tots els complexos del Pirineu català, es va deixar la porta oberta a reobrir per Setmana Santa, però ara ja s'ha descartat definitivament aquesta possibilitat i per tant, com també ha passat a Andorra, ja es dóna la temporada per acabada. La mesura també s'aplicarà a Boí Taüll.

Aquest dilluns, el president del Comitè d'Empresa d'Espot i Port Ainé, Xavi Pedemonte va assegurar a l'ACN que l'empresa no els havia pogut garantir ni mascaretes, ni guants, ni gels hidroalcohòlics ni el respecte a les distàncies de seguretat, com tampoc una desinfecció de les instal·lacions. Pedemonte va anar més enllà i va dir que estudiava portar aquesta qüestió a l'Autoritat Laboral per incompliment de la normativa.

Divendres passat, FGC ja havia enviat els treballadors a casa, si bé els va comunicar a partir de dilluns la jornada seria només durant els dies entre setmana i de les vuit de matí a les cinc de la tarda, amb el recinte a porta tancada, fins al 3 d'abril aproximadament. Les tasques que haurien de fer els treballadors consistirien en la recollida de material de l'estació. Pedemonte considera que en la situació que es van trobar aquest dilluns "es desobeïen les normes i indicacions establertes per la mateixa Generalitat" i que van decidir tornar cap a casa "per responsabilitat".

El responsable sindical hi ha afegit que són conscients que les estacions d'esquí "no són un servei bàsic, essencial ni estratègic", però recorda que se'ls apliquen els mateixos acords que es prenen a línies metropolitanes, sense tenir en compte les seves especificitats. Finalment, després d'aquesta mesura, FGC ha decidit mantenir a casa els empleats dels complexos.