Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / FGC i Tot Nòrdic renoven el conveni per dinamitzar les estacions d'esquí de fons catalanes

FGC i Tot Nòrdic renoven el conveni per dinamitzar les estacions d'esquí de fons catalanes

L'empresa pública destina 300.000 euros a la millora i renovació d'infraestructures i serveis dels set complexos de la Mancomunitat, repartits entre l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars Sobirà
18/12/2020 19:59

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i la Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l'Esquí Nòrdic (Tot Nòrdic) han renovat el conveni de col·laboració per promocionar la pràctica de l'esquí de fons i modernitzar les set estacions que formen part d'aquesta marca: Sant Joan de l'Erm, Tuixent-la Vansa, Lles de Cerdanya, Aransa, Guils-Fontanera, Tavascan i Virós-Vallferrera. 

D'aquesta manera, el Grup FGC s'implica un any més en l'objectiu de garantir la continuïtat d'aquestes instal·lacions, que són vitals per a la fixació de la població i per la permanència de petits negocis locals que giren al voltant de les estacions. El conveni, que comporta una inversió de 300.000 euros, és la continuació del que ja es va signar l'any passat i té per objectiu la millora d'infraestructures bàsiques, l'adquisició d'equipaments i maquinària i la millora de l'eficiència energètica o el tractament d'aigües.

L'acord s'ha confirmat en la reunió que han mantingut aquest divendres el president d'FGC, Ricard Font, el director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins, el coordinador de Relacions Interdepartamentals amb les Estacions de Muntanya, Xavier Civit; el president de la Mancomunitat i alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega i els alcaldes de les entitats municipals que són titulars de les estacions.

Aquest conveni s'emmarca dins el conjunt d'accions previstes al Grup de Treball de les Estacions d'Esquí Nòrdic, creat en el marc de la Taula Estratègica de les Estacions de Muntanya, amb l'objectiu d'analitzar la situació i els reptes de futur del sector en el context de les polítiques actuals.

Concretament els propietaris d'aquests complexos són l'Ajuntament de Lles de Cerdanya, l'EMD d'Aransa, l'EMD de la Vila i Vall de Castellbò (Sant Joan de l'Erm); els ajuntaments de Josa i Tuixent i de la Vansa i Fórnols (Tuixent-la Vansa) i els consistoris de Guils de Cerdanya (Guils-Fontanera),  Alins (Virós-Vallferrera) i Lladorre (Tavascan).

  • Reunió telemàtica entre representants d'FGC i la Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l'Esquí Nòrdic (@jorfabrega)
  • Butlletí de Tot Nòrdic per a aquest cap de setmana