Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / FGC presenta les novetats per a la temporada d'hivern 2019-2020

FGC presenta les novetats per a la temporada d'hivern 2019-2020

La Molina estrenarà dos nous remuntadors i Vall de Núria un telecabina. La campanya tindrà com a eixos la gestió sostenible i la digitalització
Presentació de la temporada d'hivern 2019-2020
07/11/2019 20:20

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, conjuntament amb els directors de les cinc estacions que formen part de l'empresa pública catalana, han presentat aquest dijous les principals novetats de la temporada 2019-2020. A l’acte també hi han assistit el director general d’FGC, Pere Calvet; el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras; el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), Òscar Cruz; el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino; i el president de la Mancomunitat de Municipis per la promoció de l’Esquí Nòrdic (Tot Nòrdic), Jordi Fàbrega.

Ricard Font ha remarcat durant la presentació la voluntat de posar en marxa "una nova línia estratègica en les estacions de muntanya", que va més enllà de les activitats de neu. "Hem de ser els socis d'un territori que ha de viure els 365 dies de l'any", ha mantingut Font.

En l'esdeveniment també s'han donat a conèixer les novetats de cara als propers mesos, amb la gestió sostenible i la digitalització com a punts fonamentals. En concret, FGC es proposa mantenir el 90% dels quilòmetres esquiables "amb la meitat de l'energia" i "digitalitzar" els accessos a les estacions.

L'estació de La Molina donarà el tret de sortida a la nova temporada el proper dissabte 23 de novembre i estarà en funcionament fins el 13 d'abril. Està previst que s'estrenin dos remuntadors, un que permetrà perllongar el tram del Telecabina Cadí-Moixeró fins al Niu de l'Àliga, i un altre que donarà accés al Parc Natural del Cadí-Moixeró. La instal·lació farà més directa l'entrada a 145 quilòmetres esquiables en aquesta estació, la "gran aposta" de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. D'altra banda, a la Vall de Núria s'instal·larà també un telecabina que arribarà fins al Pic de l'Àliga, en una acció per "apostar" per "la família, el relax i l'actiu".

Conveni amb les estacions d'esquí nòrdic

El president de la Mancomunitat de Municipis per a la promoció de l’esquí nòrdic, el recentment nomenat Jordi Fàbrega, també ha estat present en l’acte de presentació de temporada. Cal recordar que el passat 25 d’octubre, FGC va signar un conveni de col·laboració amb Tot Nòrdic per a la potenciació de la pràctica de l’esquí nòrdic i la dinamització de les activitats de muntanya a les estacions nòrdiques municipals Guils Fontanera, Lles de Cerdanya, Aransa, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-La Vansa, Virós Vallferrera i Tavascan. Amb aquest acord, la Mancomunitat i FGC pretenen garantir la continuïtat de les estacions d’esquí nòrdic, que són vitals per a la fixació de la població a les comarques i per la permanència de petits negocis locals que giren al voltant de les estacions i que contribueixen a l’articulació del seu territori d’influència.

Vídeo promocional de Tot Nòrdic

FGC treballa en la candidatura als Jocs Olímpics

FGC, com a oficina tècnica de la proposta per als Jocs Olímpics, ha afirmat que està "mantenint un diàleg" amb el Comitè Olímpic Internacional per garantir el compliment de l'agenda 20-20, que inclou "restriccions molt importants". Entre aquestes limitacions s'estableix la impossibilitat de fer inversions pels Jocs Olímpics i "aprofitar" les infraestructures existents, així com poder fer proves en els quilòmetres esquiables actuals. "Tenim l'aval que, sense noves infraestructures, som capaços de poder presentar una candidatura", ha conclòs Font.

Traspàs de l'estació de Boí Taüll

En un altre ordre de coses, el Govern traspassarà en breu l'estació d'esquí de Boí Taüll (Alta Ribagorça) a Ferrocarrils Generals de Catalunya (FGC), segons ha assegurat el director de l'estació, David Ros. En aquest sentit, Ros ha explicat que "s'està formalitzant un acord de col·laboració amb FGC" que els "assessorarà" en la gestió de l'estació i treballarà per elaborar un "pla de viabilitat" per definir el futur model d'explotació. "Actius de Muntanya, Empresa i Ocupació i FGC col·laborarem en la gestió", ha corroborat el president d'FGC, Ricard Font.

L'estació de Boí Taüll va assolir 149.360 esquiadors la temporada passada, un període marcat pel traspàs de l'estació a l'empresa Actius de Muntanya, participada totalment per la Generalitat.