Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Fierro demana al PSC-Progrés que eviti el partidisme en relació a la variant de la N-260

Fierro demana al PSC-Progrés que eviti el partidisme en relació a la variant de la N-260

L'enginyer cap de la Unitat de Carreteres de l'Estat a Lleida, Juan Antonio Romero, exposarà dilluns a la Seu el projecte del nou traçat El PSC reitera que cal un debat de ciutat sobre la nova variant  
Projecte de la N-260 - La Seu
15/04/2008 14:13

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell convocarà abans de 15 dies un ple extraordinari per debatre quin posicionament ha de tenir la ciutat sobre la construcció de la variant de la carretera N-260, entre Adrall i la capital alturgellenca. Així ho ha anunciat el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, que ha expressat la voluntat de “consensuar el millor traçat d’una via bàsica per al futur de la ciutat, i presentar de forma unitària les al.legacions adients al projecte”.

En aquest sentit, Fierro ha lamentat que el principal grup de l’oposició, el PSC-Progrés, hagi actuat “de forma demagògica”, acusant l’equip de govern d’amagar informació en una roda de premsa documentada amb material facilitat des del mateix Ajuntament. Fierro ha demanat al PSC “evitar accions partidistes per no perjudicar els interessos de la ciutat”, i ha subratllat la voluntat d’acordar les accions a emprendre en relació a la N-260.

Els tècnics de l’Ajuntament de la Seu treballen en aquests moments en l’elaboració d’un document de valoració de la proposta del Ministeri de Foment espanyol. D’altra banda, ahir es va informar en Junta de Portaveus que l'enginyer cap de la Unitat de Carreteres de l'Estat a Lleida, Juan Antonio Romero, té programada una visita per exposar el projecte de la nova variant. La trobada ha de servir per conèixer de primera mà els detalls que Foment planteja per al traçat i també fer-li arribar l’opinió dels diversos grups de cara a l’elaboració del projecte executiu.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, ha explicat que “la voluntat de l’Ajuntament de la Seu és que la futura variant tingui el menor impacte ambiental possible, el menor impacte socioeconòmic negatiu possible i que contempli les millors entrades a la ciutat de la Seu”. Fierro, ha recordat, a més, que tot i que el període d’al.legacions finalitza el dia 14 de maig, un cop hi hagi redactat el projecte definitiu de l’obra, tornarà a obrir-se un termini d’exposició pública.

Segons ha indicat Fierro, “ara cal treballar a fi i efecte que aquesta variant, des del punt de vista de ciutat, sigui més una oportunitat que una carga”. El polític urgellenc ha afegit que, per exemple, “cal veure si les propostes de connexió són les correctes o no, i si n’hi hauria d’haver més o no”. “En tot cas”, ha afirmat, “s’aconseguirà el consens”.

El grup del PSC-Progrés va demanar ahir la convocatòria d’un ple extraordinari per debatre el traçat de la variant de la N-260 al seu pas de la Seu, emparant-se en l’article 98 de la Llei Municipal i de Règim Local.

El PSC reitera que cal un debat de ciutat sobre la nova variant

En nota de premsa, el grup del PSC-Progrés ha manifestat aquest dimarts que “torna a constatar la falta de lideratge i d’iniciativa en un dels temes més importants i estratègics per a la Seu com és la variant de la N-260”. El partit explica que, tot i que després de la sol•licitud d’un plenari extraordinari del grup de Progrés es va celebrar ahir una junta de portaveus d’urgència convocada per l’alcalde Batalla, “a la reunió es va posar de relleu la poca voluntat de crear una comissió de treball amb tècnics i experts que ofereixin l’assessorament necessari per garantir la millor de les solucions de la nova variant i per a defensar els interessos de la nostra ciutat”.

Segons el portaveu del PSC-Progrés, Jordi Mas Ortega, “ara seria el moment d’obrir un debat amb el teixit social i econòmic, i de posicionar-se sobre el traçat que més ens convé”. Mas afegeix que “és lamentable que l’equip de govern de la Seu encara no hagi manifestat el seu posicionament, mentre que els ajuntaments de Montferrer i Ribera d’Urgellet ja ho van fer fa més d’un any davant de Foment”. També comenta que “no pot ser que sigui el Ministeri de Foment qui porti la iniciativa d'allò que més ens convé”.

Segons ha expressat Progrés, “el més important no és la visita programada per Romero del dilluns que ve, sinó el posicionament que ha de tenir l’Ajuntament respecte a l’estudi informatiu”. Progrés també destaca que “la opció de Foment no és la més idònia pels interessos de la Seu i del Pirineu”, i que “per aquest motiu és urgent la creació de la comissió d’experts i la convocatòria del plenari extraordinari el més aviat possible, ara ja, abans de 10 dies segons la Llei de Bases de Règim Local”.