Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / FilmoXarxa porta a la Seu el film "Le Grand Soir"

FilmoXarxa porta a la Seu el film "Le Grand Soir"

La pel·lícula francesa es podrà veure aquest dijous, 29 de novembre, a les 22 h, a Cinemes Guiu. El nou projecte, impulsat per la Filmoteca de Catalunya, compta amb la col·laboració del Cineclub La Seu d'Urgell
Projecció del film "Le Grand Soir"
28/11/2018 17:49

FilmoXarxa, que ja compta amb 20 cineclubs adherits, entre els quals el de la Seu d'Urgell, farà la seva primera sessió aquest dijous, 29 de novembre, a la capital de l'Alt Urgell, amb la projecció a Cinemes Guiu de "Le grand soir" ("La gran nit"). La pel·lícula francesa (2012), dirigida per Benoît Delépine i Gustave Kervern, es podrà veure a la Sala 2, a les 22 hores.

FilmoXarxa és una nova iniciativa de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) que, sota el lideratge de la Filmoteca de Catalunya i amb la complicitat de la Federació Catalana de Cineclubs, la Direcció General de Política Lingüística i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, pretén donar compliment a l’article 24 de la Llei del Cinema (Llei 20/20, del 7 de juliol de 2010) per crear una xarxa concertada de pantalles cinematogràfiques.

L’objectiu de FilmoXarxa és triple: potenciar i difondre el cinema català i europeu, incrementar l’oferta cinematogràfica en llengua catalana a les pantalles del país i fomentar la cultura cinematogràfica entre la ciutadania.

La pròxima projecció de FilmoXarxa a la Seu serà el dijous 13 de desembre, a les 22 hores, amb el film "Drabet" ("Homicidi"), de Per Fly (2005). La pel·lícula coproduïda per Suècia, Noruega, la Gran Bretanya i Dinamarca, es podrà veure també a la Sala 2 de Cinemes Guiu.

Films inèdits

Els títols que formen part del catàleg de FilmoXarxa en exclusiva han estat triats per una comissió amb representació de tots els estaments implicats en el projecte, i responen als criteris establerts per la Llei del Cinema per a l’exhibició en aquesta xarxa de sales d’arreu del territori: són films inèdits a Catalunya, provinents de distribuïdores independents o bé títols europeus i internacionals que es consideren d’interès cultural o artístic i que no tenen distribució comercial a Catalunya.

A aquest paquet, d’un total d’una quinzena de títols renovables cada dos anys, s’hi afegeixen els Bàsics del Cinema Català restaurats per la Filmoteca de Catalunya i també diversos documentals proposats per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Tots els films es projectaran a les pantalles adherides al projecte en versió original subtitulada en català i en format digital.

Ficció i documentals

En la seva primera fase, formen part de la FilmoXarxa els cineclubs adherits a la Federació Catalana de Cineclubs –que també s’encarrega de la contractació dels títols, la logística de les còpies i la gestió diària del projecte–, però més endavant la iniciativa s’obrirà a altres entitats públiques o privades que acreditin la seva vinculació amb una sala d’exhibició homologada per la Llei del Cinema. FilmoXarxa, a més, assumirà l’antiga estructura de Filmoteca a comarques, que queda integrada dins aquesta nova iniciativa.

Entre els films escollits per conformar l’oferta de la primera temporada de la FilmoXarxa hi ha produccions daneses, angleses, eslovenes i poloneses, a més de coproduccions entre diversos països de la Unió Europa. Tots els títols són recents, i han estat presentats a festivals prestigiosos. Combinen ficció i documental, i ens parlen del passat i del futur.

Entre d’altres, FilmoXarxa té disponisble el film "Play", del suec Ruben Östlund (2010); la pel·lícula guanyadora del premi LUX del Parlament Europeu de l’any passat, "Sameblod" ("Sang sami") (2016), d’Amanda Kernell; "Le fils de Joseph" ("El fill de Josep") (2016), d’Eugène Green; o "Razredni sovraznik" ("L’enemic de la classe") (2013), de Rok Bicek, guardonada amb set premis de l’Acadèmia Eslovena, incloent-hi el de millor film, a més de rebre el Premi Lux del Parlament Europeu.