Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Finalitza el Taller d'Ocupació de Montferrer i Castellbò i Valls de Valira

Finalitza el Taller d'Ocupació de Montferrer i Castellbò i Valls de Valira

Vuit dones han rebut formació i han treballat en el camp del patrimoni natural i cultural
Taller d'Ocupació Montferrer i Castellbò i Valls de Valira
01/12/2008 17:12

Avui s’ha posat la cloenda al Taller d’Ocupació que el Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha portat a terme als municipis de Montferrer i Castellbò i les Valls de Valira. Gràcies a aquest taller, vuit dones de la comarca en situació d’atur han rebut formació i han treballat en el camp de les activitats relacionades amb el patrimoni natural i cultural de la zona. El taller s’ha desenvolupat justament en aquests dos municipis perquè són els únics de l’Alt Urgell que formen part del Parc Natural de l’Alt Pirineu, ens que ha col•laborat directament en la iniciativa.

Prèviament a l’acte de cloenda, que ha tingut lloc al punt d’informació que el Parc Natural de l’Alt Pirineu té a Castellbò, s’ha realitzar una excursió guiada seguint un dels camins tradicionals que han recuperat les alumnes-treballadores del taller d’ocupació. Es tracta de camí que comunica Castellbò amb Sendes. Els altres dos camins recuperats són el d’accés al castell d’Ars i el d’Ars al Ras de Conques, tots dos al municipi de les Valls de Valira.

Les alumnes-traballadores també han treballat en l’adequació de part de les antigues escoles de Castellbò com a punt d’informació del Parc Natural i en l’elaboració d’un catàleg d’elements del patrimoni natural i paisatgístic dels dos municipis i d’un altre catàleg del seu patrimoni cultural, entre d’altres accions. A més, les vuit dones han rebut formació en matèria de treballs forestals i en guiatge de natura i cultura. Al front de taller hi han estat una directora i una monitora.

A l’acte de cloenda hi ha asssistit el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro; els tinents d’alcalde de Montferrer i Castellbò i les Valls de Valira, Antoni Navinés i Marc Porta, respectivament; el delegat del departament de Medi Ambient i Habitatge a l’Alt Pirineu i Aran, Òscar Augé; i el director de l’Oficina d’Ocupació de la Seu d’Urgell, Josep Maria Pasques. Tots ells han coincidit a valorar positivament els resultats del taller, del qual han destacat l’estreta vinculació amb el territori i la feina realitzada per les alumnes-treballadores. Jesús Fierro ha mostrat el seu convenciment que aquest no serà l’últim taller d’ocupació que es farà a l’Alt Urgell.