Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Finalitza l'enderroc de Frígorífics Valira

Finalitza l'enderroc de Frígorífics Valira

Les màquines fan desaparèixer l'escorxador, afectat per la urbanització de l'Horta del Valira Les obres comencen a fer visibles les traces dels futurs carrers
29/04/2008 16:09

Les màquines excavadores estan acabant de completar aquests dies l'enderroc de Frigorífics Valira, l'escorxador de la Seu afectat per les obres d'urbanització de l'Horta del Valira. La retirada de l'edifici va començar ara fa dues setmanes i ara ja s'està procedint a moure la runa.

Les obres han acabat amb l'equipament que al llarg de les darreres dècades ha donat servei a una part important dels ramaders de la Seu i comarca pel que fa al sacrifici de bestiar i la conservació de carn. Paral.lelament, el desenvolupament urbanístic de l'Horta del Valira, que va començar ara fa dos mesos, continua avançant. Aquests dies ja es comença a fer visible la traça dels futurs carrers, que suposaran una continuació de l'eixample urbà de la ciutat.

La desaparició de Frigorífics Valira -que ja va aturar l'activitat l'estiu passat- arriba sense que s'hagi construït cap equipament alternatiu. Una part dels sacrificis els ha assumit l'empresa Mafriseu, que ara mateix està duent a terme obres d'ampliació per atendre el màxim possible la demanda de la comarca. Tot i això, hi ha ramaders que consideren necessària la creació d'un nou escorxador. Una de les opcions que s'han estudiat és la de crear-ne un que dóni servei tant a l'Alt Urgell com a Cerdanya, si bé a la comarca veïna ja fa temps que treballen en un projecte transfronterer, que atendria les dues bandes de la vall.

  • Final de l'enderroc de Frigorífics Valira
  • L'escorxador, abans de les obres