Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Finalitzen els tràmits urbanístics per a la construcció del nou cementiri de la Seu

Finalitzen els tràmits urbanístics per a la construcció del nou cementiri de la Seu

L’Ajuntament ha aprovat el Text Refós del Pla Especial de l’equipament, que s’ubicarà a la zona de la Torre del Cap L’espai tindrà una superfície d’uns 39.000 metres quadrats
Cementiri de la Seu
04/05/2010 10:50

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns el text refós del Pla Especial del nou cementiri, a instàncies de la Comissió d’Urbanisme de Lleida. Aquest pas permetrà accelerar la construcció del nou equipament, que s’ubicarà a la zona de la Torre del Cap, a peu de la carretera de Cerc. L’espai tindrà una superfície d’uns 39.000 metres quadrats.

El document urbanístic va comptar amb el suport de tots els grups representats a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Tots van coincidir a destacar la importància d’aconseguir tirar endavant el projecte. Així mateix, el portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, va instar a l’equip de govern a “continuar treballant de forma diligent” després d’uns tràmits “lents”.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, va felicitar-se per la tasca de responsabilitat duta terme en relació amb el nou cementiri i va lamentar que s’hagi hagut de contemplar l’expropiació. Fierro també va assegurar que “després de l’aprovació del Pla Especial el procés s’accelerarà, malgrat que tot plegat encara es pot perllongar entre un i dos anys”.

El nou projecte de cementiri

El projecte de tanatori i cementiri municipal és obra de l’arquitecta Anna Rovira i Vergés, guanyadora del concurs d’idees que havia convocat la regidora d’Urbanisme de la Seu, en el qual s’hi van presentar un total de vint documents.

El cementiri comptaria amb una superfície total de 17.735 m2. El document arquitectònic fixa una alçada màxima de cinc nínxols i una mínima de tres. Els espais lliures d’edificació constarien de 15.755 m2 que serien ajardinats o urbanitzats seguint els criteris que s’utilitzin amb les zones amb les que limiten.

La zona d’aparcament comprendria un total de 3.777 m2, on es fixaria un mínim de 88 places amb la previsió de situar una zona per aparcar autobusos.

L’espai del tanatori, de 2.328 m2, es dividiria en cinc grans àmbits: l’administració i serveis a l’usuari (recepció, despatxos, mostra de fèretres, floristeria i lavabos); les sales de vetlla i espai previ a les sales; l’àrea de treball (sala de tanatopràxia, dipòsit de cadàvers, vestidors, arxiu, magatzem de fèretres i garatge); l’oratori muticonfessional; i passadissos i d'altres instal•lacions. També s’hi preveuria en aquest espai la construcció d’un incinerador.