Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Finalitzen les obres de la nova via d'accés a Baiasca

Finalitzen les obres de la nova via d'accés a Baiasca

Els treballs, amb un cost de 200.000 euros, han suposat la creació d'una variant de 700 metres per evitar el pas per la zona de caiguda de roques. En el projecte hi han intervingut el Consell Comarcal, la Diputació i els Departaments de Governació i d'Agricultura
Obres a la carretera de Baiasca
31/10/2017 18:05

Aquesta setmana han finalitzat els treballs de reforma de la carretera municipal d'accés al poble de Baiasca, que ha implicat l'habilitació d'un nou pas per evitar la zona on hi ha hagut diversos despreniments de roques que ara fa dos anys van deixar el nucli incomunicat. El projecte s'ha completat amb la pavimentació asfàltica, iniciada el juny passat, i han comprès el tram situat entre els quilòmetres 6,5 i 7,1.

Les obres executades han suposat la construcció d’un tram de variant d’uns 700 metres que, recolzant sobre una pista forestal preexistent, encreua a una cota superior la vessant inestable, i enllaça amb la carretera actual a prop de Baiasca. El pressupost de les obres, agrupant totes les actuacions coordinades per les diferents institucions, ha estat de prop de 200.000 euros. Els propers dies es procedirà a muntar la barrera de seguretat, cosa que donarà per finalitzada l’obra, tal com estava previst, abans de l’hivern.

La Diputació de Lleida ha prestat serveis d’assessorament tècnic –redacció de projectes i direcció facultativa de les obres, a petició de l’Ajuntament de Llavorsí, com a conseqüència de la important esllavissada de terreny que es va produir durant l’any 2015 en aquell tram de la via. Els treballs d’assessorament han consistit en la redacció dels diferents documents tècnics que han servit per canalitzar les ajudes de diverses administracions. I és que en la reforma també s'hi han implicat el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i dues conselleries de la Generalitat, concretament els Departaments de Governació i d’Agricultura.