Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Foment confirma a Batalla la construcció aquest any de les rotondes de la N-260

Foment confirma a Batalla la construcció aquest any de les rotondes de la N-260

El compromís del ministeri inclou la millora de les interseccions de Castellciutat, la Seu i Montferrer L'alcalde urgellenc n'ha fet la petició en diverses ocasions, la darrera vegada durant la visita de la ministra Ana Pastor a la capital urgellenca
Trobada Empresarial 2014 - Ana Pastor
10/07/2014 17:02

El director general de carreteres del Ministeri de Foment, Jorge Urrecho, ha comunicat aquesta setmana a l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, que l'Estat licitarà durant aquest any les obres de les rotondes de la N-260 a Castellciutat, la Seu i Montferrer. Batalla ja ha traslladat aquest compromís a l'alcalde de Montferrer i Castellbò, Jordi Calvet.

L'anunci arriba, en el cas de la Seu, després d'anys de reivindicacions per part del consistori, així com dels veïns del municipi, especialment de Castellciutat. Albert Batalla indica que s'ha fet "un seguiment constant del projecte" i s'ha dut a terme múltiples gestions durant anys per aconseguir que el Ministeri construís aquestes rotondes. Precisament, la darrera de les demandes va formalitzar-se el passat mes de juny davant la ministra Pastor, aprofitant la seva visita a la ciutat amb motiu de la Trobada Empresarial al Pirineu.

Batalla manifesta que el compromís de Foment "sembla ferm" i s'ha mostrat convençut que ben aviat es licitaran els treballs i en pocs mesos es podrà veure les rotondes construïdes i en funcionament, "cosa fonamental per a la millora de la seguretat de la N-260 al seu pas per la Seu i Castellciutat". L'alcalde urgellenc també ha valorat positivament l'anunci del Ministerio per licitar durant el 2014 les obres de la rotonda de Montferrer, una altra infraestructura llargament reclamada.

Construcció de dues rotondes a la Seu d'Urgell

El projecte de Foment inclou la construcció d'una rotonda a Castellciutat, davant l'Hotel El Castell, i una altra enfront el polígon de Lleteries. Les obres també contemplen una vorera de rotonda a rotonda, que portarà al pont del Valira. A més a més, està previst fer un mirador sobre la vall de la Seu en un punt d'aquest tram, entre ambdues rotondes. El pressupost dels treballs ascendeix a un milió dos-cents mil euros.

L'alcalde urgellenc s'ha compromès a continuar el seguiment "intens i constant" del projecte "perquè es faci realitat al més aviat possible".