Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Finalitzen les obres de millora de la travessia de Gerri de la Sal

Finalitzen les obres de millora de la travessia de Gerri de la Sal

Els treballs, executats per Foment, han suposat una inversió de 2,19 milions d'euros. La intervenció augmenta la seguretat viària a l'N-260, tant dels vehicles com dels vianants
Inma Manso, acompanyada de l'alcalde de Baix Pallars (Foto: Subdelegació del Govern)
01/06/2017 14:25

El Ministeri de Foment ha finalitzat les obres d'ampliació de la plataforma i reposició del ferm a la carretera N-260 al seu pas per la travessia de Gerri de la Sal. La subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha visitat aquest dijous la intervenció, que ha suposat una inversió de 2,19 milions d'euros.

La travessia de Gerri de la Sal disposa d'una calçada única sense vorals, amb una velocitat limitada a 30 quilòmetres per hora i que suporta un trànsit mitjà de 3.500 vehicles al dia. La via comptava amb una zona d'uns 450 metres de longitud, en la qual a un costat hi ha edificacions i a l'altre un mur de maçoneria que sosté la pròpia carretera.

L'amplada de la calçada en aquesta zona amb prou feines arribava als 5,50 metres, dificultant l'encreuament dels vehicles pesants. Aquesta situació s'agreujava en els mesos d'estiu, en què s'incrementa el pas de cotxes per l'interès turístic de la comarca.

Característiques tècniques

Les obres han consistit en l'ampliació de la plataforma en un tram de 450 m de la travessia. Els treballs s'han intentat dur a terme amb el màxim respecte i la mínima afecció a l'entorn. Per aconseguir-ho, s'ha executat l'eixamplament de la carretera mitjançant una estructura en voladís sobre els terrenys que s'estenen entre el mur existent i el riu Noguera Pallaresa.

L'ampliació permet dotar la calçada amb 6,0 metres d'amplada per comptar amb dos carrils de tres metres, així com executar voreres de vianants i incrementar la seguretat viària. Els materials emprats i la qualitat de les rematades han garantit la integració de l'obra de millora en un entorn com el de Gerri de la Sal, lloc històric declarat bé d'interès cultural. Les actuacions dutes a terme han tingut el vistiplau del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya des de la fase de projecte. A més, s'ha millorat paviment de tota la travessia.

En les obres s'han invertit 2.140.000 d'euros. A aquest import cal afegir-hi el cost de la redacció del projecte, el control i la vigilància de les obres i les expropiacions, fins arribar a la xifra de 2,19 milions d'euros d'inversió total.