Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / 'Formació 3.0' a Vielha per a motoristes que vulguin millorar la seguretat i la tècnica

'Formació 3.0' a Vielha per a motoristes que vulguin millorar la seguretat i la tècnica

La sessió gratuïta, aquest divendres a la tarda, es farà tot coincidint amb el Rodibook, un esdeveniment no competitiu. L'objectiu és corregir els defectes dels participants, als quals se'ls enregistra la conducció en un tram de carretera
Motoristes al Pirineu
30/08/2018 18:05

El Servei Català de Trànsit i el gremi d'Empreses de les Dues Rodes (ANESDOR) organitzen aquest divendres a Vielha una sessió del programa de formació per a motoristes Formació 3.0.. Aquesta vegada l'activitat es fa coincidir amb la celebració del Rodibook 2018, un esdeveniment motociclista no competitiu per carreteres obertes al del Pirineu català i occità. 

Aquesta és la setena de les nou sessions previstes enguany, pensades per a motoristes que vulguin millorar no només la seva seguretat a la carretera sinó també la seva tècnica com a conductors. La Formació 3.0 compta amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, tant per al desenvolupament de l’activitat com per a la localització de les ubicacions adequades arreu de Catalunya.

Les persones que tinguin interès en participar en l’activitat no han de fer inscripció prèvia: només han d’anar al punt de trobada on s’inicia la sessió. En el cas d'aquest divendres, el lloc fixat és l’aparcament de l’antic quarter militar de Vielha i l’horari  previst és de les 4 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre. La carretera escollida per realitzar l’activitat és l’LV-5055.

 Aquest any 2018, fins a data d’avui, 28 motoristes han mort a les carreteres i autopistes catalanes (dos menys que el mateix període de l’any passat) i 181 han patit ferides de gravetat. L’any 2017 van perdre la vida 168 persones a la xarxa viària interurbana de Catalunya, de les quals 45 eren motoristes, una quarta part del total, mentre que 292 usuaris de vehicles de dues rodes van patir ferides de gravetat.

Els motoristes que realitzen aquestes sessions gratuïtes fan un recorregut d’uns 15 minuts, acompanyats i enregistrats pels instructors de la formació. Posteriorment, es visualitzen les imatges i es comenten els detalls que puguin millorar la conducció del motorista participant per tal de garantir al màxim la seva seguretat. A banda de la sessió de Vielha, restaran pendents dues formacions més per aquest 2018: el 15 de setembre a Cornudella de Montsant (Priorat) i el 7 d’octubre a Sort.