Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Formació de cuiners de menjadors escolars en el marc del projecte Mengem d’Aquí

Formació de cuiners de menjadors escolars en el marc del projecte Mengem d’Aquí

La sessió la van dirigir Jordi Tomàs, del Cerdanya EcoResort, i Marc Puig-Pey, de la Fundació Alícia, que van presentar diverses receptes
Formació de cuiners del projecte Mengem d'Aquí (Foto: CCAU)
25/10/2019 16:45

El passat 15 octubre va tenir lloc al restaurant de l’Hotel Cerdanya EcoResort de Prullans una formació adreçada a tot el personal de cuina dels menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya. La sessió va anar a càrrec dels cuiners Jordi Tomàs, del Cerdanya EcoResort, i Marc Puig-Pey, de la Fundació Alícia del Món Sant Benet, i hi va col·laborar Elena Roura, també de la Fundació Alícia.

Disset cuineres i cuiners i ajudants de cuina dels menjadors escolars adherits al projecte www.mengemdaqui.cat, amb el suport de personal tècnic del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consell Comarcal de la Cerdanya, van prendre part en la iniciativa.

La formació va tractar sobre les necessitats que el personal de cuina ha detectat dins dels menjadors escolars. Un altre criteri que es va tenir en compte a l’hora d’organitzar la jornada va ser la valoració de les enquestes de les famílies i les assemblees d’usuaris del menjador -que es van desenvolupant al llarg del curs escolar-, així com els informes que recentment ha elaborat la Fundació Alícia en relació amb la implementació del projecte durant aquests tres anys.

Receptes sense proteïna animal

L'activitat va tenir lloc dins del restaurant i es van cuinar un gran nombre de receptes, pensades per als menjadors escolars, sense proteïna animal. El personal de cuina dels menjadors va poder preguntar i intercanviar experiències amb els assistents. En finalitzar la sessió, va tenir lloc una degustació dels plats cuinats i un espai de treball final.

Proposta de workshop

Arrel de la formació i d’altres reunions, es va valorar la necessitat de realitzar un 'workshop' entre el personal de cuina i els productors de l’Alt Urgell i la Cerdanya. Durant el mes de novembre tindran lloc dos propostes d'aquest tipus, una a cada comarca, per tal que els productors locals mostrin els seus productes i el personal de cuina puguin valorar-los per incorporar-los dins dels menús. Prèviament al workshop, es farà una reunió amb els productors per valorar aquests tres cursos escolars de funcionament del projecte.

Cerdanya EcoResort va rebre, l’any 2018, el Premi Remenja’m, una distinció que s'atorga per ser un restaurant respectuós i conscienciat en evitar el malbaratament. Per la seva part, Fundació Alícia assessora el projecte Mengem d’Aquí per valorar l’evolució de la implementació del projecte.