Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Fornesa inagura la reforma de l'Esplai de la Gent Gran de la Seu

Fornesa inagura la reforma de l'Esplai de la Gent Gran de la Seu

El president de Criteria Caixa Corp reclama el reconeixement a l’actual generació de padrins La millora de l’edifici inclou una ciberaula per donar a conèixer les noves tecnologies
Fornesa - Inauguració Esplai
30/11/2007 14:03

El President de Criteria Caixa Corp i president d’honor de La Caixa, Ricard Fornesa, ha encapçalat aquest divendres la inauguració de la reforma de l’Esplai de Gent Gran de la Seu d’Urgell. L’acte també ha comptat amb la intervenció de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs; el delegat del Govern català a l’Alt Pirineu i Aran, Víctor Orrit; el delegat general de La Caixa a Lleida, Joan-Ramon Fuertes; la sotsdirectora de l’Àrea Social de la Fundació la Caixa”, Montserrat Caminal; i la presidenta de l’Esplai, Mari Carme Carbonell, a més a més d’una àmplia representació d’institucions i entitats de l’Alt Urgell.

En el parlament inaugural, Fornesa ha posat l’accent en el reconeixement que mereix l’actual generació de padrins, que van aixecar Catalunya en un moment difícil per al país. Fornesa creu que “tothom parla de la càrrega que suposa la piràmide d’edat i les pensions, però ningú té la generositat de recordar que aquells que van néixer als anys 30 i 40, en unes circumstàncies realment penoses i de molta duresa, va crear les bases perquè ara tothom cobri pensions i tothom tingui estat del benestar”. El president de Criteria Caixa Corp assegura: “Mentre aquesta gent tingui capacitat seguiran fent moltes coses, perquè avui en alguns casos cuiden més als nens els avis que els pares”.

Jordi Ausàs ha agraït a Ricard Fornesa la seva presència a la inauguració, malgrat els compromisos que li comporta el seu càrrec. Ausàs elogia que Fornesa mantingui els vincles personals amb la Seu i recorda que la reforma demostra que “amb l’esplai s’ha fet allò que la gent gran ha demanat”.

La remodelació, segons l’Obra Social de La Caixa, pretén “reafirmar el compromís amb les persones grans de la Seu d’Urgell i posar en marxa un centre renovat”. Entre les millores que s'han dut a terme destaca la instal•lació d’aire condicionat, d'un ascensor per a les persones amb problemes de mobilitat i, especialment, la nova Ciber@ula Informàtica amb equips de nova generació. Aquest espai vol garantir que els padrins no perdin el tren de les noves tecnologies i esdevé un dels més ben equipats de Catalunya en aquest àmbit. Permetrà realitzar tallers d’Iniciació, internet, correu electrònic, xats, portals temàtics, processador de text, fulls de càlcul, bases de dades, fotografia digital i vídeo digital

La millora ha suposat una despesa de prop de 470.000 euros per part de la Fundació La Caixa, dels quals 30.000 euros s’han fet servir per la instal•lació de la nova Ciber@ula.