Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Gairebé 150 parelles de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran participen del programa 'Noces d'Or'

Gairebé 150 parelles de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran participen del programa 'Noces d'Or'

20/10/2009 10:51

El director dels Serveis Territorials de Governació a Lleida, Tomàs Pujol, i el coordinador de Governació a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Maria Ardanuy, han presidit el sopar del programa “Noces d’Or” amb 150 parelles de les comarques del pla de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran, que ha tingut lloc dissabte, 17 d’octubre, a Santa Susanna (Maresme).

El programa “Noces d’Or”, organitzat per la Secretaria d’Acció Ciutadana, homenatja les parelles que celebren cinquanta anys de matrimoni o de convivència. El programa, que consisteix en una estada de cinc dies a Santa Susanna, es fonamenta en el fet convivencial de la parella i, alhora, suposa un reconeixement a les parelles que han viscut uns anys difícils de la nostra història recent i han contribuït a la construcció del país.

L’any 2009 es compleixen 20 anys de la creació del programa “Noces d’Or”. Al llarg d’aquests anys el nombre de persones que han sol·licitat participar-hi no ha deixat d’augmentar. Aquest any, per primera vegada, el programa s’ha distribuït en 2 períodes de realització. Un primer període es va celebrar entre el 26 de gener i el 27 de març, en el qual hi van participar unes 4.500 persones, i el segon període està comprès entre el 14 d’octubre i el 21 de desembre, i hi participaran 5.100 persones. El nombre total de participants previstos per a aquest any 2009 és, doncs, de 9.600 persones, o 4.800 parelles.

Les activitats que es duen a terme durant l’estada, que es basen en l’atenció i la dinamització de la gent gran, estan organitzades i coordinades per un grup d’educadors de la Fundació Pere Tarrés.