Gairebé 60.000 persones visiten la Fira de Sant Ermengol
La Fira de Sant Ermengol s’ha atansat enguany a la xifra dels 60.000 visitants, superant el nombre de persones que van gaudir del certamen l’any passat. El bon temps i l’àmplia oferta comercial han fet possible l’èxit de l’esdeveniment econòmic urgellenc, que ha tornat a tenir com a plat fort el món del formatge.
La regidora de Promoció de la Ciutat, Teresa Casassas, considera que novament s’ha aconseguit situar la Seu “com a referència gastronòmica dels formatges artesans”. Així mateix, ha recordat el caire internacional del certamen, ja que l’han seguit, fins i tot, una empresa anglesa i estudiants americans.
L’objectiu de l’Ajuntament de la Seu és continuar potenciant en pròximes edicions la Fira de Formatges Artesans, que enguany ha sumat 42 expositors, un nou rècord. Des de l’àrea econòmica també s’ha valorat molt positivament com s’ha desenvolupat l’Auto Fira, els Encants dels Canonges, l’oferta d’activitats a El Boulevard, la carpa de Clubs i Associacions, i el mercat d’Artesania i la mostra Ramadera.
Espai Ermengol
En relació amb la promoció turística relacionada amb el formatges, la Seu disposarà l’any que ve de l’Espai Ermengol. L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, subratlla que aquest centre esdevindrà “un aparador dedicat als productes làctics i al formatge del nostre territori, una aposta més per tal que la Seu sigui una referència mundial en aquest àmbit”.
La inauguració de la Fira de Sant Ermengol va anar dissabte a càrrec del conseller de Governació, Jordi Ausàs, que va assenyalar també que l’Espai Ermengol “representarà un impuls a la dinamització del centre històric de la Seu i del conjunt dels municipis de la comarca”.
El conseller Ausàs va passejar per la Fira amb la comitiva política i institucional. El matí es va cloure amb el lliurament del premis del 16è concurs de Formatges Artesans del Pirineu.
Formatgers de qualitat a l’Alt Urgell i la Cerdanya
Novament l’Alt Urgell i la Cerdanya van obtenir bona part dels guardons del 16è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu i van certificar la qualitat dels productes locals. Castell-llebre, la marca produïda per Fermí Tordesillas, va sumar tres guardons: la medalla d’or de formatges de cabra amb quallada enzimàtica, la medalla de plata en formatges frescos i la medalla de bronze de formatges de tupí. També Mercè Lagrava, amb Serrat Gros d’Ossera, es va endur la medalla d’or en formatges de cabra quallada àcida i les de plata de formatges de tupí i de formatges singulars. Mas d’Eroles, amb Salvador Maura al capdavant, es va endur la medalla d’or de formatges singulars amb un nou formatge blau. Per últim, la Vall de Meranges, de la Cerdanya, va ser la marca premiada amb la medalla de plata de formatges de tupí i la medalla de bronze en la categoria de formatges singulars.