Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Ger posa en marxa ja el seu Casal d'Estiu amb uns 40 infants

Ger posa en marxa ja el seu Casal d'Estiu amb uns 40 infants

El municipi cerdà esdevé un dels primers de Catalunya a estrenar enguany aquest servei, tot aprofitant l'entrada de l'Alt Pirineu i Aran a la fase 3. L'ajuntament l'ha planificat amb grups d'un màxim de 10 infants
Activitat a la pista poliesportiva en el primer dia del Casal d'Estiu de Ger (Foto: ACN)
08/06/2020 14:15

L'Ajuntament de Ger ja ha posat en marxa el seu casal d'estiu aquest dilluns, amb una quarantena de nens d'entre 3 i 12 anys. D'aquesta manera, el municipi cerdà esdevé un dels primers de l'Alt Pirineu i Aran i del conjunt de Catalunya on s'hi duu a terme aquesta activitat i s'avancen fins i tot al final del curs escolar.

El consistori ha aprofitat que la regió pirinenca entrava a la fase 3 de la desescalada per tirar-lo endavant, just en el moment en què aquest tipus d'activitat ja estava permesa. Tot i això, s'han hagut de fer alguns ajustaments, com ara organitzar grups d'un màxim de deu infants o bé limitar els horaris a la franja de matí, perquè no s'ofereix el servei de menjador. Tot i això, la iniciativa ha estat molt ben rebuda per les famílies perquè els ajuda a conciliar la vida laboral i familiar.

L'alcalde de Ger, Alfons Casamajó, ha afirmat a l'ACN que "aquest confinament, als nens se'ls ha fet molt llarg" i que, per aquest motiu, van creure "oportú" engegar aquesta activitat tan bon punt entressin a la fase 3, cosa que ha passat aquest dilluns. Casamajó ha explicat que des del consistori s'han fet les gestions pertinents per tal de rebre l'aval de la Direcció General de Joventut.

La iniciativa ha obtingut una molt bona rebuda tant pels pares com pels infants i, de fet, aquest juny s'han omplert pràcticament les quaranta places que s'hi oferien. Mentrestant, ja hi ha llista d'espera pels mesos de juliol i agost. Pel que fa a la procedència dels nens, la majoria són de l'escola del municipi, a la qual hi van també alumnes que viuen a Isòvol i Meranges.

El casal d'estiu de Ger es duu a terme a les instal·lacions de la pista poliesportiva del municipi i al seu entorn. De fet, part de les activitats previstes consisteixen en passejades, rutes en bicicleta i excursions al voltant del riu.