Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Glòria Jové dóna a conèixer el seu treball sobre l'ofici de mestre

Glòria Jové dóna a conèixer el seu treball sobre l'ofici de mestre

Al llibre 'Maestras contemporáneas', la professora de la UdL aporta les seves reflexions sobre com adaptar la professió als nous temps. La presentació a la Seu l'ha fet al costat de la piragüista Núria Vilarrubla
Núria Vilarrubla i Glòria Jové, a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu
19/03/2019 18:25

La Biblioteca Sant Agustí va acollir dimecres passat la presentació a la Seu d'Urgell de Maestras contemporáneas, un llibre en el qual la professora Glòria Jové hi plasma les seves reflexions sobre com el món professional educatiu s'ha d'adaptar als nous temps i adoptar noves formes d'ensenyar i de transmetre coneixement. Jové va presentar l'obra acompanyada d'una exalumna seva de la Seu: la piragüista internacional Núria Vilarrubla, que ha cursat a la Universitat de Lleida els seus estudis d'Educació Primària.

En una entrevista a RàdioSeu, Glòria Jové ha explicat que a la Facultat d'Educació de la UdL es van proposar impulsar una metodologia innovadora, inspirada en l'aplicació de l'art contemporani a la professió educativa, que permeti "fer mestres capaços d'actuar a les aules del segle XXI". Jové ha matisat que el títol del llibre no fa referència només a les professores, sinó que el va escollir pel fet que actualment el 70% de professionals de l'ensenyament són dones i per tant és un ofici amb un marcat accent femení.

Segons la docent, "el que s'ha pogut demostrar amb aquesta metodologia és que els alumnes d'Educació que s'obren a una manera de treballar oberta al territori, a les manifestacions culturals contemporànies com ara art o música, són després mestres que reflexionen sobre el que fan, són crítics amb el que fan i són creatius i, sobretot, inclusius".

Núria Vilarrubla hi afegeix que aquest llibre "és sobretot una obertura de mires, per aprendre a llegir amb altres llenguatges i a comprendre el món d'una forma més oberta". La piragüista i també nova docent conclou que la metodologia de Jové, "tot i incomodar-nos i inquietar-nos en molts moments, està treballant per obrir portes que ens fan molta falta com a societat".

Glòria Jové és doctora en Ciències de l'Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és professora de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL i combina les facetes de mestra i pedagoga. Abans de començar a preparar aquest llibre va ampliar estudis a Anglaterra per tal d'analitzar les noves tendències de l'ensenyament.

 

ENLLAÇ: Ràdio a la Carta