Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Gots i xapes de la campanya 'NO és NO. A l'Alt Urgell: festes lliures de sexisme'

Gots i xapes de la campanya 'NO és NO. A l'Alt Urgell: festes lliures de sexisme'

El material es distribueix a l'OJAU i l'Ateneu Alt Urgell. La iniciativa comarcal vol sensibilitzar sobre les relacions lliures i respectuoses
Material de la campanya 'NO és NO' (Foto: OJAU)
10/07/2017 12:25

L'Oficina Jove de l'Alt Urgell (OJAU) i l'Ateneu Alt Urgell reparteixen gots i xapes de la campanya "No és No. A l'Alt Urgell: festes lliures de sexisme". Les persones interessades poden obtenir aquest material de forma gratuïta.

L’objectiu final de la iniciativa, promoguda conjuntament pel col·lectiu Dones Feministes de l'Alt Urgell, el Servei d'Atenció a les Dones (SIAD) i l'OJAU, és sensibilitzar la població jove i tota la ciutadania que tothom és responsable que en els ambients festius no hi hagi agressions sexistes. El promotors creuen que "cal visibilitzar i conscienciar a tots els nivells que en les festes es produeixen actituds agressores que formen part d’una violència masclista estructural i que, com a tals, no tenen cap mena de justificació i s’han de respondre de forma col·lectiva".

Les xapes i gots també es distribuiran a les principals festes majors de la comarca, per a les quals també s'ha elaborat cartells i lones.

Diverses actuacions

La campanya "NO és NO" inclou diverses actuacions que es van iniciar el passat 17 de juny a la Seu d’Urgell amb el taller formatiu ‘El sexisme també surt de festa’, a càrrec de l’Observatori Noctámbul@s, en què van participar l’equip de la campanya i diverses comissions de festa de la comarca, fonamentals en l’organització i gestió d’esdeveniments amb gran poder de convocatòria per a la gent jove.

Una altra acció, a més de l'edició de material de sensibilització, és l’elaboració d’un protocol d’actuació col·lectiva elaborat i consensuat de manera participada entre l’equip d’organització i les comissions de festes per tal d’establir les línies d’intervenció en cas d’agressió o assetjament sexista en qualsevol àmbit festiu.