Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Govern i oposició no arriben a un acord sobre el creixement urbà dels barris

Govern i oposició no arriben a un acord sobre el creixement urbà dels barris

L’equip de govern va rebutjar una moció del PSC-Progrés per a l’elaboració de plans especials al Poble Sec, Sant Pere i Sant Antoni ERC i CIU consideren que no seria legal la suspensió de llicències, i que, a més, aturaria el desenvolupament del SUD1 i SUD2
Ple Municipal Febrer 2008
05/02/2008 11:47

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va rebutjar ahir una moció del grup del PSC-Progrés que demanava l’elaboració de plans especials urbanístics per als barris del Poble Sec, Sant Antoni i Sant Pere, per tal d’ordenar-ne el creixement. La proposta va comptar amb el suport d’IC-Verds i del Partit Popular, però no va aconseguir el vot a favor de l’equip de govern.

Segons va manifestar el portaveu del PSC-Progrés, Jordi Mas, “és necessari estudiar i replantejar els accessos, serveis i equipaments d’aquests barris, que depenen també del municipi de Valls de Valira”. El principal grup de l’oposició va sol.licitar suspendre les llicències d’obra per controlar “l’excés urbanístic que s’hi pot detectar”.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, va replicar la petició socialista assegurant que l’equip de govern “coincideix en el diagnòstic, però no en la fórmula de vetllar pel creixement urbà”. També va assegurar que els barris han crescut en la zona del municipi veí, on s’està a punt de fer l’aprovació inicial del seu Pla General d’Ordenació, que ja comportarà la suspensió de llicències. Fierro va remarcar, a més, que “un ple municipal no pot, a través d’una moció i sense cap informe, suspendre les obres, ja que és totalment il.legal i evitaria el desensenvolupament del SUD 1 i SUD 2”.

El govern municipal va proposar aprovar la part expositiva de la seva moció i canviar les seves disposicions. La iniciativa no va ser acceptada per Progrés, que va defensar els seus arguments, i va justificar que la suspensió de llicències seria posterior a la decisió de redactar els plans especials.

L’equip de govern va anunciar que s’està treballant en un conveni amb Valls de Valira per millorar la prestació de serveis als barris, com ara la neteja o grua. Finalment va apuntar al fet que tècnics del consistori urgellenc tenen l’encàrrec d’elaborar, amb els responsables de la redacció del PGOU del municipi veí, una proposta conjunta de millora de la plaça i l’aparcament del Poble Sec, un dels temes més conflictius del barri.

En el pròxim plenari ERC i CIU han anunciat que entraran una proposta per instar a l’Ajuntament de Valls de Valira a fer un informe de serveis dels barris; demanar que s’estudiï la fórmula per convertir una parcel.la als antics dipòsits en equipaments, i assegurar que el desenvolupament dels SUD 1 i SUD 2 tenen espais d’equipaments lliures per a serveis. L’equip de govern es compromet a continuar les converses amb els veïns i els seus representants per tal d’establir les necessitats ciutadanes.