Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Governació activa dues estacions base a la Guingueta d'Àneu i Tremp que donaran Internet de banda ampla

Governació activa dues estacions base a la Guingueta d'Àneu i Tremp que donaran Internet de banda ampla

28/10/2009 11:50

Dins el marc del pla Catalunya Connecta, el Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ha activat una estació base a la Guingueta d’Àneu (Pallars Sobirà) i Tremp (Pallars Jussà) que permetran que puguin connectar-se a Internet de banda ampla o millorar-ne la cobertura els nuclis d’Escart (a la Guingueta d’Àneu), Espluga de Serra, Sapeira i la Torre de Tamúrcia (a Tremp). Amb aquestes, les comarques de l’Alt Pirineu i Aran ja compten amb 56 estacions base que ofereixen Internet de banda ampla.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha assegurat que “dotar d’Internet d’alta velocitat els municipis de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran és clau per aconseguir la cohesió territorial del país, i un dels objectius principals del pla Catalunya Connecta”.

Catalunya Connecta: Banda Ampla Rural


El projecte Banda Ampla Rural, inclòs en el Pla Catalunya Connecta, té l’objectiu de fer arribar l'accés a Internet de banda ampla a totes les poblacions de més de 50 habitants que no tinguin cobertura del servei ADSL, tot suprimint la fractura digital territorial existent en aquests moments i assolint la cohesió del país. L’empresa adjudicatària que desplega el servei amb tecnologia WIMAX és Iberbanda.

El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ha activat un cercador web a (www.gencat.cat/societatdelainformacio) que permet, a través de simulacions per ordinador, consultar la cobertura actual de banda ampla dels municipis i visualitzar-la mitjançant l'Hipermapa de Catalunya.