Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Governació amplia el desplegament de telefonia mòbil rural a més de 640 actuacions

Governació amplia el desplegament de telefonia mòbil rural a més de 640 actuacions

14/05/2008 18:25

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presidit la signatura dels convenis entre Movistar, Vodafone, Orange i l'operador d'infraestructures de telecomunicacions Abertis Telecom per ampliar l'abast de l'acord per a la cobertura de telefonia mòbil a les zones rurals de Catalunya. Les tres operadores de telefonia mòbil amplien les més de 520 actuacions a què s'havien compromès amb la instal·lació de 120 equips a torres d'Abertis Telecom: Movistar i Orange faran 50 actuacions més cadascuna i Vodafone en farà 20 més.

Signatura conveni Abertis Telecom i operadores de telefonia mòbil


En l’acte de signatura del conveni, que s’ha fet aquest dimecres a la seu del Departament de Governació i Administracions Públiques, hi han participat el director general d’Abertis Telecom Telecom, Tobías Martínez; el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura; el director territorial de Vodafone a Catalunya, Albert Buxadé; i el director general de Tecnologia i Xarxes d’Orange, Eduardo Duato.

Aquest acord és una extensió del conveni que les operadores de telefonia van signar amb el Departament el mes de febrer i que preveu fer més de 520 actuacions en tres anys per estendre la cobertura de telefonia mòbil, especialment en aquelles zones de Catalunya on el mercat no justifica la inversió privada. El Departament de Governació i Administracions Públiques invertirà més de 20 milions d’euros en la construcció de la majoria de les noves torres previstes i, a canvi, els operadors de telefonia donaran servei a molts nuclis on no tenien plans d’anar-hi a curt termini.

Signtura conveni Abertis Telecom i operadoes de telefonia mòbil
Signtura conveni Abertis Telecom i operadoes de telefonia mòbil

51 nuclis els tres primers mesos: 20.000 persones


De les més de 520 actuacions que recull el conveni de febrer, la meitat estan previstes a nuclis que fins ara no tenien cobertura i que representen unes 60.000 persones. Els compromisos ja s’han començat a desplegar i, tres mesos després de la signatura, les operadores ja donen servei a una cinquantena de nuclis de població, unes 20.000 persones que o bé no tenien cobertura de telefonia mòbil o rebien el senyal amb deficiències.

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha recordat que “l’equilibri i la cohesió territorials depenen de la capacitat d’estar connectats amb telefonia mòbil i també amb banda ampla i amb TDT” i ha agraït a Abertis Telecom, Movistar, Orange i Vodafone “el compromís amb el desplegament de les infraestructures que Catalunya necessita”.