Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Governació aporta 100.000 euros per iniciar l'electrificació de la Vall de Sallent de Coll de Nargó

Governació aporta 100.000 euros per iniciar l'electrificació de la Vall de Sallent de Coll de Nargó

L'aportació es complementarà amb l'ajuda del Departament d'Economia a través del Pla d'Electrificació Rural (PERC) Ausàs també compromet una subvenció de 300.000 euros per a l'espai Dinosfera
Visita del Conseller de Governació a Coll de Nargó
18/10/2008 09:38

El conseller Ausàs ha manifestat en una visita aquest divendres a Coll de Nargó que per tenir un model de país 'equilibrat i cohesionat', al segle XXI 'no hi pot haver nuclis de població amb residència permanent que encara no estiguin electrificats'. Per tant, des de Governació s'ha fet la primera dotació econòmica al projecte d'electrificació de Sallent, que segons l'alcalde, Benito Fité, tindrà 4 o 5 fases, i de moment només tenen el pressupost per a les dues primeres, del total de 960.000 euros. Segons Fité, si aconsegueixen el compromís de la Generalitat de finançar tot el projecte, l'electrificació es podria tenir feta en dos anys. En tot cas, Ausàs s'ha compromès a tenir el projecte enllestit durant aquesta legislatura.

D'altra banda, Governació també s'ha compromès a fer una aportació el 2011 de 300.000 euros per iniciar un projecte més ampli de creació d'un centre paleoambiental dedicat als dinosaures. Tal i com ha explicat l'alcalde, es tracta d'un projecte més ambiciós que té un pressupost de gairebé 3 milions d'euros i que encara està pendent de concretar amb el Departament de Turisme, sobretot pel que fa a la manera de mantenir la instal·lació un cop en funcionament. Fité ha avançat que divendres vinent està prevista una reunió amb Turisme per acabar de perfilar les directrius d'aquest museu dedicat als dinosaures. Jordi Ausàs també s'ha compromès a impulsar un parc infantil al costat de les escoles, i el cobriment de la pista poliesportiva.

D'altra banda, el conseller ha parlat del compromís de blindar els pressupostos destinats als ajuntaments i al món local, tot i que ha dit que el programa especial per a rehabilitar equipaments lúdico-esportius dels municipis de menys de 2.000 habitants no es podrà posar en marxa fins al 2010. En referència als sous dels càrrecs electes locals, Ausàs ha dit que es podran cobrar un cop acabi el termini de dos mesos per resoldre al·legacions, i que la remuneració tindrà caràcter retroactiu des del mes de maig, moment en què es va aprovar el decret.