Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Governació farà 13 nous estudis radioelèctrics a l'Alt Pirineu i Aran

Governació farà 13 nous estudis radioelèctrics a l'Alt Pirineu i Aran

A l'Alt Urgell se n'estan realitzant 9, i n'hi ha previstos dos més
Antena de telefonia mòbil
17/04/2008 17:47

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques ha encarregat 13 estudis radioelèctrics a l'Alt Pirineu i Aran que ofereixin solucions a les deficiències de cobertura de telefonia mòbil, Internet de banda ampla i les emissions de ràdio i televisió digital de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Aquests nous estudis se sumen als 23 que ja s’estan fent a o s’han acabat a l’Alt Pirineu i Aran. A l'Alt Urgell se n'estan realitzant 9, i n'hi ha previstos 2 més.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha destacat “el paper de les telecomunicacions a l’hora de garantir la cohesió territorial” i ha assegurat que “aquests estudis faciliten el desplegament de les infraestructures necessàries perquè el 2010 tots els nuclis de més de 50 habitants tinguin accés a la telefonia mòbil, la banda ampla i la TDT, tal i com s’ha compromès el conseller Jordi Ausàs”.

Pla d’Estudis Radioelèctrics


El Departament de Governació i Administracions Públiques està realitzant un conjunt d’estudis radioelèctrics a diferents zones de la geografia catalana per optimitzar la xarxa d’infraestructures de telecomunicacions. Aquests estudis mesuren l'espectre radioelèctric i proposen solucions a les deficiències dels diferents serveis de telecomunicacions.

A partir dels resultats d’aquests estudis, l’STSI planteja als ajuntaments afectats una solució a les deficiències detectades. En primera instància, es comprova si és possible la utilització d’infraestructures ja existents que permetin compartir la prestació de diferents serveis. Quan aquesta solució no és viable, l’estudi radioelèctric proposa com a solució la construcció d’una nova torre. Aquesta infraestructura, consensuada amb l’ajuntament afectat i finançada per l’STSI, permetrà la instal·lació dels equips necessaris per donar servei.