Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ICV demana una comissió per estudiar l'impacte de l'aeroport a l'Alt Urgell

ICV demana una comissió per estudiar l'impacte de l'aeroport a l'Alt Urgell

Proposa que el grup de treball estigui format per experts i representants polítics dels municipis afectats
Aeroport de la Seu
19/05/2008 11:28

El regidor d’ICV a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, Josep Mª Carles, ha proposat la creació d’una comissió per estudiar l’impacte, positiu i negatiu, que pot generar la posada en funcionament del nou aeroport del Pirineus, ubicat als termes municipals de Montferrer-Castellbò i Ribera de l’Urgellet. El partit ecosocialista considera que el grup de treball hauria d’integrar, a més dels representants polítics dels municipis afectats, experts que poguessin estudiar les conseqüències socioeconòmiques, ambientals o patrimonials de la reobertura de la infraestructura.

Carles demana també que l’Ajuntament de La Seu, com a municipi capdavanter de la comarca, i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, liderin i es responsabilitzin de la formació de la comissió que es proposa.

ICV recorda que la seva postura ha estat sempre de defensa de la reobertura del camp de vol alturgellenc “com un element qualitatiu des del punt de vista de promoció econòmica de la Seu i de la zona de l’Alt Pirineu”. Segons comenta Josep Maria Carles, però, “cal vehicular i donar resposta a totes les inquietuds que s’estan manifestant a través de l’Associació en Defensa de l’Alt Urgell, entre les persones afectades, i també en sectors importants de la ciutadania de l’Alt Urgell, que veuen amb desconfiança i qüestionen la necessitat de l'aeroport, avisant que pot ocasionar més inconvenients que avantatges per les persones, l’economia i el medi ambient”. En opinió de Carles, “els resultats del treball de la comissió haurien de servir per esvair totes aquestes preocupacions i també per fer propostes perquè realment les repercussions de l’aeroport siguin positives per la comarca, minimitzant els aspectes negatius que es puguin produir”.