Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ICV-EUiA aposta pel transport ferroviari al Pirineu

ICV-EUiA aposta pel transport ferroviari al Pirineu

La formació també reivindica la millora de l’Eix Pirinenc, la diversificació de l’economia i la reobertura de l’aeroport de la Seu-Andorra-Pirineus Pots escoltar l'entrevista de RàdioSeu a l'apartat de ' Ràdio a la carta'
Logo Eleccions Generals 2008
25/02/2008 16:46

El cap de llista d’ICV-EUiA per Lleida a les eleccions al Congrés, Josep Antoni Moreno, ha apostat avui en una entrevista a RàdioSeu pel transport ferroviari al Pirineu. Moreno ha assegurat que el model actual de mobilitat per carretera no solucionarà els problemes de trànsit a la zona pirinenca, incloent el col.lapse en l’accés a Andorra, si no s’obre la porta a nous sistemes de comunicació més sostenibles.

Josep Antoni Moreno, d'altra banda, considera que la modernització de la carretera N-260 (Eix Pirinenc) “s’ha d’acabar d’una vegada per totes”. Segons Moreno, des de l’Estat “s’està donant preferència a unes infraestructures viàries com ara l’autovia cap a Vielha que són un bon avanç, però que no es fan per donar servei a la gent del territori sinó pensant en la gent que anirà a esquiar”. Moreno, en canvi, considera que “l’Eix Pirinenc és el que realment dóna mobilitat a la gent del Pirineu” i que en aquest cas no es fa cap millora del traçat.

A nivell més general, el programa d’ICV-EUiA aposta especialment per la potenciació dels drets socials i laborals. Sobre aquest punt, Josep Antoni Moreno també fa esment a l’augment de controls als treballadors fronterers i remarca: “Això només fa que posar traves a gent que es vol guanyar dignament la vida i que a Espanya no ho poden fer perquè els salaris són molt baixos”. Moreno hi afegeix el fet que aquests treballadors no tenen les mateixes prestacions socials, ja que "a Andorra no es compleixen els drets més bàsics", i insta el Govern espanyol a “centrar més els esforços en aconseguir que la gent no hagi d’anar a treballar a un altre país”.

En el seu programa, ICV aposta perquè el salari mínim espanyol se situï en els 1.000 euros “perquè al conjunt de la UE la mitjana està en els 1.400 euros i hem d’avançar cap a la convergència social amb Europa”. Moreno denuncia que “ni el PSOE ni el PP no han aprofitat els anys de creixement econòmic per reduïr la desigualtat; no pot ser que un 20% de la població estigui al llindar de la pobresa”.

El candidat de la formació ecosocialista també ha reinvidicat la diversificació de l’economia, basada en la qualitat i l’ecologia. A més, s’ha oposat a qualsevol possible transvassament d’aigua del Segre. Pel que fa a l’aeroport de la Seu-Andorra-Pirineus, la formació ecosocialista ha afirmat que “creiem en la reobertura per a un servei a la gent del territori i una sortida a la demanda d’Andorra”.