Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ICV-EUiA demana la compareixença del conseller Mena en relació amb la MAT del Pallars

ICV-EUiA demana la compareixença del conseller Mena en relació amb la MAT del Pallars

11/10/2011 18:11

El Grup Parlamentari d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) ha proposat la compareixença del conseller d'Economia, Francesc Xavier Mena, per tal que informi al Parlament sobre quina ha estat la seva actuació i quins són els informes que ha elaborat el seu departament en relació amb el projecte de la línia de molt alta tensió Penyalba-Isona, en la part que afecta al Pallars Jussà.

Els diputats d'ICV-EUiA denuncien que els grups parlamentaris de CiU i PP "van rebutjar una proposta de resolució el passat dia 27 d'abril de suport al posicionament dels ciutadans del Pallars i dels seus alcaldes contra el traçat proposat per Red Elèctrica".

ICV-EUiA també ha demanat que el Govern enviï al Parlament tots els informes que s'hagin formulat i presentat per part dels departaments afectats en relació a la MAT del Pallars, "des del punt de vista d'impacte ambiental, social, econòmic i paisatgístic".

Cal recordar que Red Elèctrica no ha tingut en compte cap de les prop de mil al·legacions que es van presentar contràries al projecte de la línia de molt alta tensió. Tot i així, els diputats d'ICV-EUiA han declarat ''que la batalla encara no està perduda" i que "cal donar suport als ciutadans del Pallars Jussà, als seus alcaldes, regidors i representants institucionals, en concret, al Consell d'Alcaldes que es reunirà el proper dia 24 d'octubre". El Consell d'Alcaldes consensuarà accions unitàries en contra de la MAT.