Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ICV proposa que la Seu presenti al.legacions al Pla de Transports de Viatgers

ICV proposa que la Seu presenti al.legacions al Pla de Transports de Viatgers

Josep Maria Carles demana que els busos que connecten Andorra amb Lleida i Barcelona també parin a les principals poblacions de l'Alt Urgell
Estació d'autobusos de la Seu
12/02/2008 09:45

El portaveu d’ICV a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, Josep Maria Carles, ha proposat a la Junta de Govern d’aquest dilluns que el Consistori faci al•legacions al Pla de Transports de viatgers que el Departament de Política Territorial ha presentat a informació pública.

Segons exposa el regidor ecosocialista, en l’esmentat Pla "gairebé no es fa cap referència a la comarca de l’Alt Urgell ni al Pirineu en general", malgrat que, afirma, en aquesta zona "les comunicacions de viatgers per carretera són totalment insuficients, inconnexes, lentes, cares i poc planificades".

Josep Maria Carles exposa com a exemple el fet que "des d’Andorra hi ha connexions directes a Lleida, a Barcelona i al seu aeroport amb una gran quantitat de freqüències, que passen per La Seu i la resta de pobles de la comarca sense que hi puguin fer parades per recollir o deixar passatgers". El regidor ha demanat que s’estudiï la possibilitat que aquests transports puguin fer aturades a La Seu, com ja s’havia fet en algunes ocasions.

Paral•lelament, ICV demana que l’empresa que actualment té la concessió dels trajectes, Alsina Graells, millori els horaris i les freqüències i redueixi les tarifes. Sobre aquest punt, Iniciativa recordar que Alsina Graells "és una empresa parcialment subvencionada per la Generalitat", ja que té en concessió bona part de les línies de bus del Pirineu.

Iniciativa ha demanat, alhora, que el Consell Comarcal de l’Alt Urgell també faci seves aquestes peticions. El termini per presentar al.legacions s'acaba la setmana vinent.