Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ICV reclama la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran per atendre millor el territori

ICV reclama la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran per atendre millor el territori

Mig centenar de militants han celebrat aquest dissabte assemblea general a la Seu
Sol Gasch
17/12/2007 10:46

ICV reclama la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran per 'resoldre i atendre millor els problemes i necessitats' del territori. Aquesta és una de les conclusions a què s'ha arribat aquest dissabte en l'assemblea que la formació ha celebrat a la Seu d'Urgell. La presidenta d'ICV a la capital alturgellenca, Sol Gasch, ha destacat que 'el Pirineu necessita una certa autonomia per deixar de ser el jardí de Barcelona, per aturar les pletes i els camps de golf, sobretot si es té en compte que hi ha pobles del territori que pateixen sequera'. L'assemblea, que va aplegar mig centenar de militants i simpatitzants d'arreu del Pirineu, va estar presidida pel diputat, Francesc Pané.

La trobada va servir també per posar sobre la taula els nombrosos problemes que en opinió d'ICV pateix el Pirineu. Entre aquests, es va destacar les comunicacions, la manca d'aigua o l'aïllament i despoblament que molts pobles pateixen a les comarques pirinenques.

Aquest dissabte també s'ha fet una crida perquè les administracions reconeguin i recolzin l'esforç que molts habitants d'aquest territori porten a terme cada dia per mantenir l'activitat tradicional en aquestes comarques o per fer possible que molts pobles continuin vius a través de les escoles rurals, el sector agrícola i ramader, la indústria, el comerç o el turisme, entre altres activitats.

En el seu parlament, Sol Gasch ha posat de relleu i ha lamentat que 'els habitants del Pirineu paguem els mateixos impostos que qualsevol altre ciutadà però en canvi no tenim els mateixos drets'. En aquest sentit ha demanat que des dels ajuntaments dels pobles pirinencs es prenguin mesures per fer que les administracions catalana i espanyola tinguin en compte les necessitats d'aquests municipis i els seus habitants.