Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Impulsen a la Seu una associació de suport a persones en situació vulnerable

Impulsen a la Seu una associació de suport a persones en situació vulnerable

El col·lectiu DHOPEX vol complementar la tasca de les administracions, principalment en l'atenció a víctimes de violència de gènere L'objectiu és facilitar la recuperació i donar recolzament legal i moral
DHOPEX - Logo
12/02/2015 18:28

Aquest començament d'any s'ha presentat el projecte de creació a l'Alt Urgell d'una associació per a persones en situació vulnerable. El col·lectiu, anomenat DHOPEX (Dones i Homes en Perill d'Exclusió), ha celebrat una primera reunió informativa per explicar els seus objectius.

Hermes Rojo, impulsor de la idea, afirma que la idea neix de la voluntat de donar suport a veïns i veïnes que passin per una situació difícil ja sigui per haver estat víctimes de violència o bé per patir problemes econòmics. El grup s'adreça principalment a dones, però també està obert a homes o bé infants que siguin víctimes d'aquests fets.

Tot i que ja existeixen serveis socials que atenen aquesta problemàtica, Rojo assegura que es vol donar un reforç a aquest perfil ja que "les administracions no poden resoldre-ho tot ni atendre les vint-i-quatre hores del dia". En aquest sentit, des de l'Ajuntament de la Seu s'ha expressat el suport a la iniciativa. També volen establir contacte amb d'altres institucions com ara els Mossos d'Esquadra.

En aquest sentit, DHOPEX vol facilitar a dones en situacions de risc l'accés a serveis legals o bé el suport anímic necessari. També s'ha creat un grup a Facebook, en el qual es calcula que un 30 per cent pateixen o bé han patit algun maltractament físic o psíquic.

Segons reconeixen els impulsors, un dels principals obstacles amb què es troben és el fet que la Seu i l'Alt Urgell són un nucli reduït de població, on bona part de veïns es coneixen, cosa que no facilita la recuperació de persones afectades per aquestes situacions.