Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Inauguració a la Seu de l'exposició 'Entre Àustries i Borbons'

Inauguració a la Seu de l'exposició 'Entre Àustries i Borbons'

La mostra s'emmarca dins dels actes del Tricentenari i té com a objectiu explicar la Guerra de Successió a la Cerdanya i l'Urgellet L'acte, que es durà a terme a les 20h a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, finalitzarà amb una visita guiada
Exposició 'Entre Àustries i Borbons' - Cartell
03/09/2014 11:24

Aquest dimecres, 3 de setembre, a les 20 hores, a la sala polivalent de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Entre Àustries i Borbons. La Guerra de Successió a la Cerdanya i l’Urgellet”, produïda pels arxius comarcals de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i la consellera de cultura del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Carme Ribó, a més dels directors dels arxius comarcals de la Cerdanya i l’Alt Urgell, Erola Simon i Julio Quílez, respectivament. També hi intervindrà Lluís Obiols, arxiver municipal de la Seu d’Urgell, que realitzarà una visita guiada a través de l’exposició.

La mostra, que s’emmarca dins els actes del Tricentenari, té com a objectiu explicar els fets ocorreguts al territori entre 1705 i 1713. En aquest període la Cerdanya i l’Urgellet van viure partits per un front de guerra entre l’exèrcit austriacista i l’exèrcit borbònic. Va ser una etapa històrica convulsa, caracteritzada pels canvis de sobirà, la presència constant de tropes i la construcció de grans fortificacions, entre d’altres aspectes.

L’exposició també aborda la vida quotidiana de la població durant la guerra i les conseqüències de la promulgació del Decret de Nova Planta i de l’abolició de les institucions catalanes.

Recerca feta pels arxius

El discurs expositiu s’ha elaborat a partir de les recerques fetes pels arxius comarcals durant els darrers mesos, principalment sobre els fons propis (fons municipals de Puigcerdà i de la Seu d’Urgell), a més de documentació d'altres arxius i bibliografia existent sobre la matèria.

“Entre Àustries i Borbons, la Guerra de Successió a la Cerdanya i l’Urgellet” es podrà visitar fins el 26 de setembre, data a partir de la qual iniciarà la seva itinerància per la comarca de l’Alt Urgell.