Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Inaugurada al Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria l'exposició 'Herois i superherois', de Josep Benavent

Inaugurada al Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria l'exposició 'Herois i superherois', de Josep Benavent

La mostra, que es podrà veure fins al 21 d'abril, aplega 310 peces de la col·lecció cinematogràfica i documental del cinèfil i col·leccionista urgellenc
Inauguració de l'exposició 'Herois i superherois' (Foto: Ajuntament de la Seu)
07/02/2019 19:10

El Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria acull l'exposició 'Herois i superherois', de l'urgellenc Josep Benavent. La mostra s'ha inaugurat aquest dijous amb la presència de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; el cap del Servei de Coordinació General d'Arxius del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Enric Cobo; la presidenta de la Fundació Julià Reig, Débora Ribas; i el director de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, Julio Quílez.

L'exposició aplega 310 peces de material de 29 personatges creats entre 1930 (Joe Palooka) fins al 1988 (Tank Girl) de la col·lecció cinematogràfica i documental de Josep Benavent, cinèfil i col·leccionista de la Seu d'Urgell. 'Herois i superherois', coorganitzada pel Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria i l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, es planteja per donar a conèixer la mitologia del còmic a través d'uns continguts de gran actualitat, essent "una mostra d'un art contemporani amb alts valors intrínsecs".

La mostra, que es podrà visitar fins al 21 d'abril, s'exposarà a partir del mes d'agost a la Sala de Sant Domènec de la Seu d'Urgell.