Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Inaugurada la nova plaça del Camp del Codina de la Seu

Inaugurada la nova plaça del Camp del Codina de la Seu

L'acte ha anat a càrrec de l'alcalde urgellenc, Albert Batalla L'obertura oficial, que ha comptat amb l'actuació de Seu Folk, s'ha fet coincidir amb l'inici de la Festa Major i la celebració d'un sopar popular
27/08/2011 11:00

Aquest divendres al vespre s'ha dut a terme a la Seu, la inauguració de la nova plaça del Camp del Codina, situada entre el carrer de l’Orri (al nord), el carrer Llorenç Tomàs i Costa (a l’est) i el carrer Mare Janer (al sud). L'acte ha anat a càrrec de l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, acompanyat d'altres regidors del consistori.

L'obertura oficial de l'espai es fa coincidir amb l'inici de la Festa Major i la celebració d'un sopar popular, a més d'un conjunt d'actuacions del Seu Folk.

L'alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha manifestat que amb aquest nou equipament “la Seu es dota d'un nou i gran espai públic, ubicat al centre de l'Eixample, perfilant-se com una de les places més grans de la ciutat i donant servei a moltes persones que viuen en els edificis que l'envolten”.

L'espai urbanitzat té una superfície total de 5.109 m2, dels quals 2.169 m2 tenen un aprofitament privat i 2.940 m2 tenen un ús públic. A la zona central  hi ha un passeig per a vianants que travessa la plaça de nord a sud, amb una amplada de prop de 9 metres i una llargada de 90 metres. També s'hi inclou una escultura, bancs i una làmina d'aigua estable. El mes que ve s'instal.laran els gronxadors d'una zona infantil.

Per últim, la plaça inclou un vial per a trànsit rodat en direcció nord-sud, dissenyat respectant la continuïtat del carrer Comtat d’Urgell, que enllaça l'encreuament amb el carrer de l’Orri fins al carrer Mare Janer.

Les obres per construir aquest nou espai públic les ha dut a terme la UTE Construccions Orgèl·lia S.A. - Transports i Excavacions Meya, S.L. El cost de la intervenció ha estat de 380.000 euros.

Recordem que l'Ajuntament urgellenc va haver de fer un nou replantejament del projecte per poder urbanitzar la plaça, després que en el primer concurs públic convocat l'any 2007 quedés desert.

  • Plaça del Codina - Ajuntament
  • Plaça Camp del Codina1
  • Plaça Camp del Codina3