Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Inaugurada l'exposició 'El Món Màgic dels Contes'

Inaugurada l'exposició 'El Món Màgic dels Contes'

La col.lecció recull 86 llibres desplegables propietat de Àlvaro Gutiérrez Baños i Ana Ortega El pròxim dimarts, dia 9 de desembre, Montse Rollán realitzarà a la Sala Sant Domènec una presentació de llibres nadalencs
El Món Màgic dels Contes - Inauguració
03/12/2008 17:39

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i la tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Teresa Casassas, van inaugurar ahir al vespre l'exposició 'El Món Màgic dels contes', que es podrà visitar a la sala de Sant Domènec fins el 27 de desembre. Aquesta exposició compta amb un total de 86 llibres, els quals formen part d'una col·lecció de 1.500 títols pertanyents a Álvaro Gutiérrez Baños i a Ana Ortega. La mostra ens presenta alguns dels llibres tradicionals i clàssics de la literatura infantil, llibres desplegables, anomenats també llibres 'pop-up'.

La inauguració d'aquesta mostra d'aquests contes, prodigi de papiroflèxia en el seu interior, va comptar també amb una xerrada del propietari d'aquesta col·lecció monogràfica, l'arquitecte Álvaro Gutíerrez Baños que sota el títol 'Llibres mòbils i desplegables: una història amb 4 dimensions' va fer un repàs sobre la història i l'evolució d'aquests llibres, les diferents tècniques d'elaboració, així com la temàtica dels mateixos. Gutíerrez Baños va destacar que l'objectiu d'aquesta exposició “és acostar als més petits al món de la lectura, incentivar l'amor als llibres, i alhora també il·lusionar als més grans a través d'aquests llibres tridimensionals i animats”.

L'exposició monogràfica sobre contes 'pop-up' a més del seu interès bibliogràfic també té un interès plàstic i tècnic, on es poden trobar contes desplegables de diversos tipus com un carrussel, un teatre, pestanyes, encunyats, panoràmics, ruletes, imatges combinades i tridimensionals. La mostra es va presentar per primera vegada durant el Nadal de 2002 a Palència, i des de llavors, gràcies a l'èxit de públic, ha anat viatjant per diferents ciutats.

Aquesta és una iniciativa cultural que s'inclou en la campanya nadalenca de la Seu d'Urgell que ha anat a càrrec del TAT (Tallers i Accions de Teatre). L'exposició es complementarà amb activitats relacionades amb els llibres i visites guiades pels alumnes del centres educatius de la ciutat.

Així doncs, el pròxim dimarts, 9 de desembre, Montse Rollán realitzarà una presentació de llibres sota el títol 'Un Nadal de llibre', a dos quarts de nou del vespre. Seguirà Martha Escudero amb una narració de contes per a adults el divendres 22 de desembre, a les deu de la nit, titulada 'Cuando te hablen de amor'. I la tercera activitat entorn al llibre serà divendres 26 de desembre, a les deu de la nit, sota el títol 'Receptes per a curiosos amb gana', narració de contes per a adults a càrrec de SOM3D3. Les tres activitats tindran lloc a la sala de Sant Domènec.