Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Inaugurat el Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya d'Andorra

Inaugurat el Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya d'Andorra

Els debats, sota el lema 'mountainlikers', els ha obert el cap de Govern del Principat, Antoni Martí
Francesc Camp al Congrés de Turisme i de Muntanya (Foto: Govern d'Andorra)
02/03/2016 19:50

El Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya d'Andorra, que es durà a terme fins aquest dijous a Sant Julià de Lòria, torna a reunir experts de tot el món per debatre com fer més competitives les estacions d'esquí. El congrés, sota el lema Mountainlikers, ha reflexionat al voltant del tema “Esports i Aventura, una combinació prometedora”.

L’acte inaugural ha anat a càrrec del cònsol major de Sant Julià, Josep Vila; el secretari general de l'Organització Mundial del Turisme, Talib Rifai, i el cap de Govern d'Andora, Antoni Martí, que en la seva intervenció ha destacat que el Principat és el lloc ideal per parlar de de turisme de neu i muntanya. Martí també ha afirmat el turisme, a més de ser quantitatiu, també ha de ser qualitatiu. Així mateix, el cap de Govern s’ha referit a la diversificació i la renovació com a elements essencials per al sector turístic.

El Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya és una iniciativa dels set comuns i del Govern d'Andorra, juntament amb l'Organització Mundial de Turisme, amb la voluntat de constituir un fòrum de debat permanent sobre el desenvolupament i la sostenibilitat del turisme en zones de muntanya. Té una periodicitat biennal i l'organitzen els comuns de manera rotatòria.

Turisme esportiu

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha estat el primer ponent de la sessió d’obertura i ha ha incidit en el turisme esportiu com a oportunitat per a les destinacions de muntanya. En la conferència “Turisme esportiu, factors claus per posicionar Andorra com a destinació”, Camp ha exposat l’estratègia de desestacionalització que s’està duen a terme els darrers anys, així com la diversificació del turisme entorn la cultura, les compres, la natura, el wellness i la neu.

En aquest sentit, el ministre s’ha referit al turisme de neu com un dels grans eixos pels quals continuaran pivotant les diferents campanyes de comunicació en els mercats potencials. Camp també ha explicat que es donarà continuïtat a l’aposta pels esdeveniments esportius de primer nivell internacional tant de neu com de muntanya, pel seu impacte mediàtic, lligant-los estretament amb l’oferta turística permanent. El ministre ha precisat que la clau és equilibrar la inversió destinada a l’organització d’esdeveniments, la comunicació i les comercials destinades a mercats potencials.

Trobada bilateral

El cap de Govern, Antoni Martí, ha aprofitat l’ocasió per mantenir una trobada bilateral amb l’alcalde de la ciutat coreana d’Ulsan, Kim Gi-hyeon. Ulsan va acollir la Conferència Euroasiàtica d’Estacions de Muntanya de Corea i Gi-hyeon ha estat un dels oradors d’aquesta primera jornada del congrés.