Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Informació sobre les eleccions del 9-M

Informació sobre les eleccions del 9-M

Les dades referides al procés electoral es poden consultar a les pàgines web www.mir.es i www.elecciones.mir.es
Logo Eleccions Generals 2008
08/03/2008 08:00

Totes les dades referides al procés electoral del proper dia 9 de Març les podeu consultar a diferents pàgines web.

www.mir.es: És la pàgina del Ministeri de l’Interior. Baixant amb el cursor, trobareu un link de color vermell “Elecciones a Cortes Generales 2008” on podeu consultar entre d’altres qüestions relacionades amb:
- Vot per correu
- Candidatures Congrés i Senat (podeu accedir a qualsevol de les circumscripcions electorals).
- Vot accessible per a persones amb discapacitat visual (explicació d’aquesta novetat que permetrà que les persones cegues coneixedores del sistema Braille puguin exercir el seu dret a vot de forma individual i sense ajuda).

A la demarcació de Lleida, vuit invidents lectors de Braille han demanat exercir el vot amb aquest sistema.

www.elecciones.mir.es : En aquesta pàgina web específica de processos electorals, hi trobareu informació general referida entre d’altres questions a:
- Legislació electoral on podreu consultar les normatives estatal, autonòmica, internacional i comunitària, així com instruccions de la Junta Electoral Central.
- Base històrica de resultats electorals on podreu consultar els resultats de les eleccions al Congrés (des de 1.977 fins a 2.004), al Senat (1.977-2.004), a més a més dels resultats de les eleccions municipals i Parlament Europeu, entre d’altres.

Sol.licituds Vot per Correu

Un total de 5.745 ciutadans han sol.licitat a la demarcació de Lleida votar per correu aquest proper diumenge dia 9 en la jornada electoral convocada per escollir els representants al Congrés i al Senat.

Les sol.licituds han estat presentades a l’Oficina Central de Correus a Lleida i a la sucursal del c/Segovia, així com a les Oficines Tècniques i Oficines Auxiliars situades a diferents poblacions de les comarques lleidatanes.

A les Eleccions Generals de 14 de Març de 2004 el nombre de sol.licituds va ser de 5.140 i a les de 12 de Març de 2000 de 3.645.

Plataforma Dret de Decidir

D’altra banda, a la Seu s’instal.larà al passeig Joan Brudieu una mesa de recollida de vots de la plataforma pel Dret de Decidir, que sol.licita que des de Catalunya es pugui decidir lliurement el seu estatus com a país. A la Cerdanya n'hi haurà més (Martinet, Bellver, Alp, Bolvir, Puigcerdà i Llívia). També n'hi haurà al Berguedà i al Ripollès.