Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Inici dels assajos de les tradicionals Caramelles de Pasqua de la Seu

Inici dels assajos de les tradicionals Caramelles de Pasqua de la Seu

Les sessions d'assaig del cor masculí es duran a terme tots els divendres, a les 21.30 hores, al Col·legi La Salle. L'equip de direcció està format per Sonia Lanau, Rafel Llobet i Lluís Obiols
Inici dels assajos de les Caramelles a la Seu
08/02/2018 08:50

La Germandat de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell inicia aquest divendres, 9 de febrer, els assajos de les tradicionals Caramelles de Pasqua. Les sessions d'assaig es duran a terme tots els divendres, a les 21.30 hores, al Col·legi La Salle.

L'entitat indica que, respectant que es tracta d'un cor masculí, tothom està convidat a formar-ne part, independentment dels coneixements musicals o l'experiència coral prèvia. En cas que s'hi vulgui participar, es pot assistir a la primera reunió, en què l'equip de direcció, format per Sonia Lanau, Rafel Llobet i Lluís Obiols, explicarà el funcionament i organització dels assajos.

Les cantades de caramelles tindran lloc, com és tradició, pels carrers de la capital alturgellenca en plena Setmana Santa. Enguany s'escauran en 31 de març, Dissabte Sant a la tarda, i 1 d’abril, Diumenge de Pasqua, al matí.

Recuperació de la tradició

La Germandat de Sant Sebastià va recuperar les Caramelles l'any 1986 i s'han mantingut tant com a tradició religiosa -lloança de la Resurrecció de Crist- com a ritus social. Els components del Cor, tots homes, cantaven sota els balcons de les pubilles que els oferien suculentes menges que més tard compartien tots en una trobada festiva als afores de la Seu.